WTF journaal van dinsdag 22 september

Vrije tijd door Mariëlle

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

Dit zijn onze WTF-momentjes van vandaag: een vrouw die een auto-ongeluk veroorzaakt door een spin in haar auto, popcorn uit de magnetron is gevaarlijker dan je denkt en op Tumblr is een platform gestart met de titel How Te Make Me Come, wat precies betekent wat het lijkt.

Vrouw veroorzaakt verkeersongeluk door spin
Dit is weer een typisch gevalletje What The Fuck! De Amerikaanse Angela Kipp reed in haar auto, met haar 9-jarige zoontje op de achterbank, achteruit de oprit af. Toen ze tijdens het rijden achterom keek zag ze ineens een spin op haar schouder zitten. Daar schrok ze zo van dat ze direct de auto uit sprong en haar zoontje in een rijdende auto achterliet (ze reed in een automaat). Het dappere zoontje nam het stuur over, maar drukte in plaats van op de rem, op het gaspedaal. De auto schoot naar achteren en belandde tegen een schoolbus. Bij het incident raakte niemand ernstig gewond.


Popcorn uit de magnetron is gevaarlijk
Olga Naidenko, senior wetenschapper bij de Environmental Working Group (Werkgroep Milieu) en toxicoloog legt uit waarom je beter geen popcorn uit de magnetron kunt eten. Aan de binnenkant van de zak zitten namelijk chemicaliën zoals perfluoroctaanzuur (PFOA) die in de magnetron verdampen en in de popcorn terecht komen. Diezelfde chemicaliën worden in verband gebracht met onvruchtbare mensen. Bij proefdieren (voor de duidelijkheid: wij zijn tegen dierproeven) is aangetoond dat de chemicaliën lever-, zaadbal- en alvleesklierkanker veroorzaken. En een man uit Colorado zegt dat hij door jarenlang elke dag popcorn te hebben gegeten een ernstige longaandoening heeft opgelopen. De smaakmaker die de smaak aan de boter in de popcorn geeft zou daarvoor verantwoordelijk zijn.

Platform op Tumblr: How To Make Me Come
Op Tumblr is een reeks van blogs, geschreven door anonieme vrouwen, te vinden met de titel How Te Make Me Come. Dat is inderdaad precies wat de titel doet vermoeden: de vrouwen omschrijven hoe zij het liefste klaarkomen. Het platform is bedoeld om mensen te inspireren en het is een manier voor vrouwen om zich te uiten. Hier komen onderwerpen aan bod als: dat je niet de enige vrouw bent die strugglet met het orgasme.


Bron, bron, bron, bron, bron, bron