Waarom huilen je een creatiever en gezonder persoon maakt

Vrije tijd door Renée

Een goed potje janken op z'n tijd is hartstikke goed voor je. Niet alleen lucht het op, ook is het voor onder andere je gezondheid heel goed blijkt uit onderzoek. Daar wil Vrouwen.nl meer over weten! Wat blijkt? Lekker huilen maakt je sterker, creatiever én gezonder.

Sommige mensen houden er absoluut niet van om te huilen en al helemaal niet als iemand hen ziet. Het is waar dat huilen er nooit heel charmant uitziet, maar schijnbaar is het dus wel hartstikke goed voor je. En wel om de volgende redenen!


1. Huilen is een goede manier om je verdriet los te laten. Als je je gevoelens lang genoeg opkropt komt het er op een of andere manier ooit uit. Hoe langer je het opspaart, hoe erger je uitbarsting wordt. Door te huilen wanneer je het nodig hebt kom je sneller van die emoties af en dat is dus beter voor je.


2. Huilen is goed voor je creativiteit. De grootste kunstenaars uit de geschiedenis waren allen emotionele mensen. Door een potje te huilen kun je jouw creatieve snaar raken.


3. Door te huilen laat je zien dat je ergens om geeft. Voor sommigen voelt het gênant om te huilen in het bijzijn van een ander, terwijl huilen triggerend werkt. De ander weet hierdoor dat je om de situatie geeft zonder dat je überhaupt iets hoeft te zeggen.


4. Door te huilen voel je je een mens. Het is voor niemand gezond om te lang met opgekropte gevoelens te lopen. Je wordt vanzelf minder gelukkig en je keert sneller in jezelf. Een goede huilsessie laat je weer mens voelen.

Bron, bron, bron, bron, bron

foto facebook