Dit gebeurt er als je stopt met met drinken van light frisdranken

Eten door Mariëlle

Nee, frisdrank is geen vitaminebommetje. Wel een calorieënbommetje. Dus waarom zou je een verslaving creëren? Stoppen met die hap! Maar wat gebeurt er eigenlijk als je dat doet? Wat gebeurt er eigenlijk als je stopt? Er gebeurt nogal wat, want aan frisdrank kun je echt verslaafd zijn. Inclusief de bijbehorende afkickverschijnselen.

1. Je komt er ineens achter dat die chronische hoofdpijn die je had werd veroorzaakt door de frisdrank. De zoetstoffen in frisdrank kunnen namelijk voor helse koppijn zorgen.

2. Je kunt je beter focussen en helder nadenken.

3. Je proeft beter. Het is niet zo dat alle voeding ineens meer smaakt krijgt, maar jouw eigen smaak neemt toe. Tijdens jouw ‘verslavingsperiode’ proef je minder, omdat alle zoetstoffen in frisdrank te overweldigend zijn voor je smaakpapillen.

4. Je zult gewicht verliezen zodra je frisdrank inwisselt voor water. De zoetstoffen in frisdrank nestelen zich meteen op je heupen. Daarnaast verhogen ze de bloeddruk waardoor je meer kans hebt op hart- en vaatziekten.

5. Je botten worden sterker. Mensen die elke dag frisdrank drinken hebben een lagere botdichtheid in de heupen.

6. Je gaat anders naar eten kijken. Gek genoeg schijnt het zo te zijn dat mensen die (light) frisdrank drinken sneller geneigd zijn om te kiezen voor ongezond eten zoals hamburgers met friet in plaats van gezond eten zoals een frisse, gezonde salade.

7. Je kunt drank beter aan. Light frisdrank drinkers zouden sneller dronken worden. Wanneer je het mengt met alcohol zou je maag sneller leeg zijn, waardoor de alcohol sneller in het bloed wordt opgenomen. We zeggen er wel bij: dit moeten we zelf nog ervaren. Testen?

8. Je valt ook nog af door een andere reden dan calorieën. Door light frisdrank houd je je lichaam voor de gek. Hier leggen we uit hoe dat zit.

9. De functie van de nieren verbetert. Wanneer je veel frisdrank drinkt, zijn je nieren voornamelijk bezig met het opruimen van de afvalstoffen die door het drinken van frisdrank in je lichaam terechtkomen. Wanneer je dan stopt met het drinken van frisdrank blijft er voor je nieren ruimte over om ook andere rotzooi uit je lichaam te bannen.


Bron, bron, bron, bron, bron