Verschillende dronken types: welke ben jij?

Vrije tijd door Mariëlle

Alcohol maakt je woest, sexy, stoer en je krijgt ineens ballen. Awesome! Dat denk je in ieder geval. Alcohol verandert jouw persoonlijkheid tijdelijk. Je gaat je ineens heel anders gedragen met een borreltje op. En wat blijkt? Er bestaan vier soorten dronken mensen, die vernoemd worden naar vier bekende karakters: Hemingway, Mary Poppins, Mr. Hyde en de gekke professor. Bij welke groep hoor jij?

Wetenschappers van de universiteit van Missouri-Columbia in South Carolina deden onderzoek onder 187 studenten. Alle studenten die meededen aan het onderzoek hadden een drinkmaatje die ook deel uitmaakte van het onderzoek. Het drinkmaatje kent ze zowel dronken als nuchter en die persoon moest twee identieke enquêtes invullen waar ze moesten aangeven hoe vaak iemand dronk, wat de gevolgen daarvan waren en of en hoe de persoonlijkheid van hun ‘drankpartner’ veranderde. Aan de hand van de enquêtes werden de dronken deelnemers in groepen verdeeld op basis van de bekende karakters. Hierbij werd weer gelet op extravagantie, mildheid, intellectuele autonomie, ordelijkheid en emotionele stabiliteit.

Hemingway (een Amerikaans schrijver/journalist)
De mensen die in deze groep gecategoriseerd worden kunnen drinken wat ze willen, zonder dat ze veel in gedrag veranderen.


Mary Poppins
Nuchter is het een leuk persoon, maar zodra er drank ingaat wordt ze ineens uitbundiger. Ze blijft wel verantwoordelijk en zorgt niet voor grote problemen.


Hyde (van Jekyll and Hyde)
Deze drinkers worden minder leuk met een borreltje op. Ze zijn onverantwoordelijk en onverstandig. Zij hebben de meeste kans om gevaar te lopen.

The Nutty Professor
Ze zijn introvert als ze nuchter zijn, maar worden wild en uitbundig als ze aan de drank gaan. Hun persoonlijkheid verandert totaal.


Bron, bron, bron, bron, bron