Dus dit moet je nemen na het sporten

Lichaam door Vrouwen redactie

Je zou toch zwéren dat sporten alleen uit beweging bestaat. Maar je hebt geen idee hoe belangrijk de juiste voeding en rust zijn tijdens het sporten. Neem je wel voldoende rust tijdens de workouts door en las je wel genoeg rustdagen in? Wat eet je voor en na het sporten? Het lijkt een kleine bijkomstigheid, maar deze onderdelen zijn minstens net zo belangrijk als het sporten zelf.


De discussie lijkt eindeloos: moet je wel of niet eten voordat je gaat sporten? Moet je wel of niet eten na het sporten? Nou, we kunnen je vertellen dat het zowel voor als na het sporten heel belangrijk is om de juiste voeding naar binnen te happen. Zie je lijf als een auto. Zonder brandstof doet het vrij weinig. Dus voor de workout een portie snelle koolhydraten geeft je kracht om de workout vanuit je tenen te laten komen. Maar ook na het sporten is het belangrijk om je lichaam te voeden. Dat hoeft niet per se met een hele maaltijd. Je kunt ook een simpele shake in elkaar schudden.

Na het sporten heeft je lichaam vooral behoefte aan eiwitten. Je spieren beschadigen tijdens het sporten en eiwitten zorgen ervoor dat je spieren sneller en beter herstellen. Je hebt vast wel eens wat proteïneshakes voorbij zien komen als je fanatieke sporters volgt. Caroline Glasbergen is zo’n fanatieke sporter die haar workout eindigt met een proteïneshake. Zij produceerde haar eigen proteïneshakes, omdat geen van de shakes die al verkrijgbaar waren haar aanspraken. Zij dacht dat het anders zou kunnen dan grote potten, zoetstoffen, kunstmatige smaken en slechte kwaliteit van de eiwitten. En daarom startte ze zelf een merk voor proteïneshakes: Fitshe. De After Workout Shake is haar eerste product: 100% natuurlijk, op basis van biologische eiwitten en zonder onnodige toevoegingen. En het is ook nog eens verkrijgbaar in verschillende smaken. Dus houd je niet zo van vanille, dan neem je toch lekker de Strawberry Banana.

Om even een misvatting de wereld uit de helpen: van eiwitshakes word je geen bodybuilder.

De makkelijkste manier om de shakes te schudden is met een speciale shaker. Die is namelijk speciaal ontworpen voor deze shakes en hij lekt niet. Vet belangrijk!

Al veel mensen zijn fan, want afgelopen maand zat Fitshe zelfs in de Healthbox.