WTF Journaal van vrijdag 2 oktober

Vrije tijd door Mariëlle

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

Dit zijn onze WTF-momentjes van vandaag: plastic flesjes en conserven maken je ziek, er is wel iets heel raars in een afhaallasagne gevonden en er zijn echte schildpadluiers ontworpen voor wetenschappelijk onderzoek. Veel te schattig.


Plasticflesjes en conserven maken je ziek
Het eten wordt bewerkt om het beter de kunnen bewaren of om het een betere structuur te geven.
Zo wordt poxyharsen gebruikt als conserveermiddel, als de binnenbekleding van conservenblikken en waterleidingen; worden ftalaten gebruikt als weekmakers voor onder andere cosmetica en worden parabenen ook gebruikt als conserveermiddelen. Van deze toevoegingen kun je behoorlijk ziek worden, want ze verstoren je hele hormoonhuishouding. Verschillende soorten kanker worden in verband gebracht met de bovenstaande toevoegingen, het kan leiden tot vroegtijdige puberteit en het kan gevolgen hebben voor je vruchtbaarheid.


Wow, wat zit er in die lasagne
Rebecca Kelly bestelde een 'lekkere' afhaallasagne die helemaal niet zo lekker bleek te zijn. Toen ze aankwam bij een taaie hap kwam ze erachter dat de hap niet taai was door de lasagne, maar door een extra ingrediënt dat niet in de lasagne hoort: er bleek een plastic handschoen tussen haar kiezen de schuren. IEWL. Na haar klacht kreeg ze een nieuwe maaltijd aangeboden, maar gek genoeg weigerde ze die.


Schildpaddenluiers
Nee het is geen grap, deze schildpad draagt echt een luier waarin de kakka wordt opgevangen. Met als doel: wetenschappelijk onderzoek. Deze ontwerpen zijn alleen voor dikkopschildpadden. Onderzoekers gaan de poep van de schildpadden onderzoeken om erachter te komen wat de schildpadden eten en waar ze hun eten vandaan halen. Zonder de luiers is het echt onmogelijk om hun poep te verzamelen in de open oceaan. Techniek staat voor alles.


Bron, bron, bron, bron, bron