5 tips om een einde aan je date te breien

Lifestyle door Mariëlle

En wij maar denken dat hij het tijdens de date niet door heeft als je van de wc terugkomt en je door een vriendin wordt gebeld met de mededeling dat er iets HEEL ERGS is gebeurd, je à la minuut naar haar toe moet komen en je vervolgens nooit meer iets van je laat horen. Natuurlijk heeft hij dat wel door. Maar hoe moet je anders een einde aan je date breien als je bij het voorgerecht al weet dat dit hem niet gaat worden. Wellicht heb je wat aan deze suggesties. Onthoud: respect is het allerbelangrijkste.

1. Wees eerlijk. Tegenover jezelf en tegenover hem. In the end maakt het dat een stuk makkelijker, ook al is het op dat moment pittig. Zeg bijvoorbeeld dat je geen klik voelt. Als de klik er niet is, is hij er niet en daar kan niemand iets aan doen.

2. Een leugentje om bestwil kan best. Maak er alleen geen groot onzin verhaal van. Maar als je bij binnenkomst al weet dat het niks gaat worden, kun je meteen aangeven dat je met een vriendin hebt afgesproken om na de date een aflevering van je lievelingsprogramma te kijken die toevallig die avond op tv is. Zeg dat het iets is wat jullie altijd doen en dat je het daarom echt niet kon verzetten.

3. Houd het kort maar krachtig. Draai er niet te lang omheen en houd geen lang verhaal op, zeg meteen waar het op staat zodra je door hebt dat het niet gaat werken. Een beetje subtiliteit mag, maar wees wel duidelijk en maak daarna dat je wegkomt.

4. En wat als hij je de volgende dag een berichtje stuurt? Dan kun je beleefd reageren dat je niet geïnteresseerd bent. Denk eraan: respect is het allerbelangrijkste.

5. Maak je vooral geen zorgen. Misschien zijn de gevoelens (die er dus niet zijn) wel wederzijds en weet hij ook niet hoe hij jou moet afwijzen. Misschien is hij wel vet opgelucht als je zegt dat er geen toekomst zit in jullie ‘samenzijn’.


Bron, bron, bron