Dit is dus waarom de snoozefunctie op je iPhone is ingesteld op 9 minuten

Vrije tijd door Vrouwen redactie
Je warme bedje niet gelijk uitkomen is waar we vaak last van hebben in de ochtend. De snoozefunctie is er eentje die veel gebruikt wordt door de gemiddelde mens. Maar nu hebben we ons altijd afgevraagd waarop de mysterieuze 9 minuten van deze functie op de iPhone zijn gebaseerd. Wij hebben het antwoord!

En ja we moeten eerlijk zeggen dat dit antwoord niet zo spectaculair is als we hadden gehoopt. Maar het blijft wel een leuk weetje. Toen we nog mechanische klokken hadden (goede oude tijd) was er standaard een snoozetijd van 9 minuten. Dit was afgesteld op de functie die de minuten op de klok controleerde, en daarom was het erg makkelijk de snoozefunctie hierop aan te passen. Apple is deze ouderwetse manier van snoozen aan blijven houden als eerbetoon aan het verleden.

Er bestaat ook een theorie dat 10 minuten eigenlijk een logische tijd is om te snoozen, maar men voor de zekerheid maar koos voor 9 minuten, zodat je zeker weet dat je op tijd bent. Die 9 minuten blijven dus nog een beetje een mysterie, maar Apple heeft 't gewoon overgenomen.



Bron, bron