Met deze trucs val je ALTIJD in slaap

Vrije tijd door Mariëlle

Is er iets frustrerender dan niet in slaap kunnen vallen terwijl je de volgende ochtend weer veel te vroeg naast je bed moet staan? Grrr, dacht het niet! Maar: THANK GOD! Slaapexperts weten wel raad met dit altijd terugkerende, vreselijk irritante fenomeen waar iedereen wel eens mee te kampen heeft. Zij weten precies wat je moet doen om altijd in slaap te kunnen vallen.

- Denk andersom: denk dat je wakker moet blijven in plaats van eraan denken dat je in slaap moet vallen. De gedachte dat je wakker moet blijven levert namelijk minder stress op. En weet je hoe moeilijk het is om níet in slaap te vallen als je intens hard probeert om wakker te blijven?

- Span je spieren één voor één aan, houd ze vijf seconden vast waarna je ze weer vijf seconden ontspant. Ga elke spiergroep af. Werk van je tenen naar je hoofd. Denk ondertussen dat je in een ontspannende omgeving bent (dat je op het strand, in de zon met een cocktail ligt bijvoorbeeld -werkt altijd ontspannend).

- De slaapkamer mag absoluut niet te warm zijn. Waarom je beter in een koude slaapkamer kunt slapen lees je hier.

- Schrijf voor het slapen gaan alles even op waar jij je die dag druk om hebt gemaakt. Dan maak je je hoofd leeg en hoef je daar niet meer over te piekeren.

- Er bestaat ook een bepaalde ademhalingstechniek (nee, dit is niet de ‘adem 4 seconden in, houd het 7 seconden vast, adem 8 seconden uit’-techniek, die overigens ook vaak zijn werk goed doet). Bij deze ademhalingstechniek focus je je op je ademhaling en probeer je steeds stiller en trager te ademen. Ondertussen tel je per ademhaling af van 100 tot 0.


Bron, bron, bron