Deze 27 stadia herken je als je net de iPhone 6s hebt besteld

Vrije tijd door Mariëlle

Zit je dan met je iPhonetje vier, die na vier jaar af en toe gereanimeerd moet worden omdat het simpelweg geen stuiterbal is, terwijl hij soms die ervaring wel doormaakt. Verder is er niks mis met dat ding hoor. Als je bejaard bent. Als je van snelheid houdt wil je echt de aller allernieuwste. Binnen de redactie staan er al twee bestellingen open voor de nieuwste iPhone. Pfoe, van al die technische snufjes worden we op z’n zachtst gezegd toch wel lichtelijk opgewonden.


Voor redacteur Mariëlle is het voor de eerste keer dat ze de nieuwste telefoon bestelt die er is. Er gaat een wereld voor haar open en ze is zo blij als een kind. Nu al. En ze heeft hem nog niet eens vastgehouden. Ze kan niet wachten tot de bezorger haar nieuwe baby overhandigt. Het is niet normaal wat er allemaal door haar hoofd schiet vanaf het moment dat ze haar nieuwe T-Mobile abonnement afsloot.


1. Wanneer wordt die telefoon nou gelanceerd?

2. De verwachtingen waren toch begin september? Wanneer komt die bevestiging?

3. Ik wil ALLES lezen wat er over dat ding gezegd wordt. Maar het zijn slechts speculaties.

4. JA hij is gelanceerd! Waar kan ik ‘m bestellen?

5. Hoezo kan ik hem nog niet bestellen, hij is toch gelanceerd?

6. Waarom kun je hem in andere landen al wel bestellen?

7. Ik checkte T-Mobile. Ah, ik kan me inschrijven zodat ik een mail krijg zodra hij te bestellen is.

8. Ik check ook KPN even, hé, who knows. Misschien is hij daar al te bestellen? Nope, maar ook daar kan ik me inschrijven voor een update mail. Natuurlijk heb ik dat gedaan. Welke provider het eerste haalt, welke het eerste maalt.

9. Typhone, Phonehouse, CoolBlue, ik ga alles af. Ik ben zelfs even de MediaMarkt binnengewandeld om te checken of hij daar al was. No shame.

10. Waar komt al die interesse in telefoons ineens vandaan? Zo ken ik mezelf (atechnisch persoon als ik ben) helemaal niet.

11. Moet ik dan maar wachten op het mailtje? Blijkbaar.

12. Tjesus, ik lijk wel verliefd. Bij alles waar mijn oude telefoon hapert verdedig ik mezelf dat ik de nieuwe zal hebben zodra hij besteld is.

13. Ik schaaaam me zelfs voor mijn oude telefoon. Daar heb ik me echt nog nooit druk om gemaakt.

14. Woehoew! Mailte van T-mobile. Zij zijn de eerste die mailen. Puur uit dank voor deze info sluit ik daar een abbo voor twee jaar af zonder ook maar een vergelijkend warenonderzoek in de lassen. Ook helemaal niks voor mij. Want als iemand een krent is, dan ben ik het wel. Maar dat lijkt ineens niet meer uit te maken. Ik weet wat dit ding me gaat brengen. Ik heb het namelijk echt nodig. En ik kan er weer vier jaar mee voort (weet ik uit iPhone-ervaring).

15. Onbeperkt bellen, onbeperkt internetten, de hele rambam.

16. Geheugen? 64 Gig, sowieso. 16 is echt te weinig, en 32 hebben ze niet. Dus 64.

17. Ik wil er ééntje met een zwarte voorkant, want wit is ook zo lady-like, dat is niet stoer voor een nieuwbakken tech-liefhebber. Dat is er maar ééntje, makkelijke keuze.

18. Yes, verzekering tegen diefstal en alles. De eerste paar maanden zal de iPhone 6S namelijk de hoogste prioriteit van dieven zijn. En mezelf kennende ben ik een makkelijke prooi om van te stelen. Verzekering AAN, dan kan ik hem later altijd nog opzeggen (dat kan namelijk maandelijks).

19. Het valt me nog reuze mee wat het kost. Ik moet bij bezorging €379.19 afrekenen en maandelijks kost het me €50,- op de kop af. Maar dat is wel inclusief verzekering die ik later uitzet. En het is de aller nieuwste telefoon. En 64 gig hè, dat mogen we ook niet vergeten.

20. Gelukkig is mijn oude abonnement per maand opzegbaar (ja zo’n cheap Sim Only ding die tegenwoordig ook helemaal niet meer zo cheap zijn. Helemaal niet als je ook nog eens honderden euro’s moet lappen voor een leuke telefoon).

21. Dat is echt geen geld hoor, voor een camera met 12 megapixels (reken maar uit wat een digitale camera van die kwaliteit kost), die ik sowieso voor mijn werk nodig heb. Echt. En hij is 70% energiezuiniger dan de 6S werd op de site verteld. Dat vind ik heeel belangrijk, ook al heb ik overal een extra oplader liggen. Ja, dat houd ik mezelf voor en dan lijkt het op een gegeven moment nog goedkoop ook.

22. Wanneer kan hij geleverd worden? Ah, deze week. Hoezo niet morgen? Zucht.

23. Het valt me op dat ik me ineens minder aan mijn old timer, slomo iPhone 4 irriteer, omdat ik weet dat mijn leven binnen een week verbeterd is.

24. Mijn leven ja. Die telefoon is echt mijn leven. Ik doe alles met dat ding: werken, de liefde van m’n leven heb ik erop leren kennen (nee, geen Tinder, Facebook), ik heb mijn huis erop gevonden en ik bestel er eten mee. Ik deel mijn leven op mijn telefoon en ik bespied anderen ermee.

25. Ik heb mijn nieuwe telefoon nog niet eens en ik kan er al van genieten.

26. Nu is het wachten tot hij wordt bezorgd.

27. Ik kan al wel vast een telefoonhoesje uitzoeken.