Zo word je een ochtendmens

Vrije tijd door Renée

Op de Vrouwen.nl redactie voelen we de pijn van iedereen die geen ochtendmens is. Iedere ochtend moeten we onszelf weer achter ons bureau slepen rond een uur of 9. Niet omdat we geen zin hebben om te werken (integendeel) maar juist omdat we gewoon absoluut. geen. ochtendmensen. zijn. Toch kun je faken dat je iedere ochtend het liefst om 6 uur je bed uitspringt. Lees maar mee.


1. Drink kamillethee en skip elektronica voor je gaat slapen. Dan word je sowieso al veel lekkerder wakker. Alle beetjes helpen!
2. Vermijd snoozen. Het is de favoriet van Leonie, hoofdredacteur van Vrouwen.nl, maar denk maar niet dat het helpt om je langzaamaan wakker te laten worden. Hierdoor slaap je minder diep en kom je dus nog moeilijker je bed uit. Zet liever je wekker aan de andere kant van de kamer en zorg dat je meteen je bed uit moet.


3. Zorg voor donkere gordijnen. Zodra de zon opkomt denkt je lichaam dat je wakker moet worden, maar als dat nog niet het geval is kun je beter zorgen dat je gordijnen donker genoeg zijn zodat je het licht blokkeert. Het kan namelijk zelfs moeilijker zijn om wakker te worden als het licht doorgelaten wordt. Bovendien wil je natuurlijk wel goed kunnen uitslapen als je eindelijk langer in je bed kunt liggen. ;-)
4. Oké, misschien moeten we het laatste terugnemen. Voor sommige mensen werkt het namelijk goed om iedere dag op een vast tijdstip wakker te worden. Iets met ritme enzo.


5. Tip 5 is een killer, maar het werkt echt. Gooi wat koud water in je gezicht om écht wakker te worden. Werkt iedere keer.
6. Drink je liever water in plaats van het in je gezicht te splashen? Dat is ook goed voor je. Volgens onderzoek word je makkelijker wakker als je gehydrateerd bent. Zet dus alvast een glas water naast je bed.

Bron, bron, bron, bron