Het beste eten voor een platte buik

Eten door Mariëlle

Dus jij wilt wel een platte buik? Je bent in ieder geval benieuwd wat je het beste kunt eten als je een platte buik wilt, anders zou je dit niet lezen. Natuurlijk is het niet zo dat er spontaan een blokjesbuik in je lijf gegrift staat zodra je op een appel kauwt. Ja dat is jammer. Je moet wel bewegen. Je moet niet alleen je abs trainen tot je een ons weegt, maar je hele lichaam moet je regelmatig onder spanning zetten. Het eten wat je eet helpt er wel bij om sneller in shape te komen. Net zoals een hamburger je helpt om sneller uit shape te raken. Maar! De hoofdregel is: als je minder vet wil, zul je meer energie moeten verbruiken, dan innemen.

Appels zijn een bron van vezels, waardoor je snel een vol gevoel krijgt.


Groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en broccoli zijn ongeveer de gezondste dingen die je kunt eten. Ze zitten ook vol met vezels waardoor je een vol gevoel krijgt en ze laten je ook het volle gevoel behouden. En het maakt je groot en sterk.


In Griekse yoghurt zit probiotica wat ervoor zorgt dat de goede bacteriën in je buik in goede conditie blijven. En het helpt tegen een opgeblazen gevoel.


Amandelen zijn super gezond omdat ze vol zitten met: eiwitten, goede vetten, vezels en magnesium. Die houden je bloedsuiker op pijl en vullen enorm.


Grapefruit barst uit z'n voegen door de vitamine C, werkt cholesterolverlagend, geeft een gevuld gevoel en vertraagt de spijsvertering als je eet, waardoor je minder gaat eten.


Quinoa bevat veel vezels en eiwitten die je een vol gevoel geven en ervoor zorgen dat je het volle gevoel behoudt.


Zalm is een vette vis en daarmee een mega bron van omega-3 vetzuren. Die goede vetten helpen bij de verbranding van slechte vetten.


Bessen (zeker rode) zitten vol vezels en antioxidanten die helpen bij het behoud van een platte buik (als je die hebt) en je buikspieren (die niet altijd zichtbaar zijn) in tact houdt.


In groene thee zitten veel krachtige antioxidanten die helpen om de stofwisseling in een hogere versnelling te schakelen en het zorgt voor een goed werkende vetverbranding.


Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron