Winter is coming: de lekkerste kerstrecepten

Eten door Vrouwen redactie

Het is nooit te vroeg om te schrijven over Kerstmis. En om er even bij stil te staan: Kerstmis is al over minder dan twee maanden! Aangezien Kerstmis een van onze favoriete feestdagen is, kunnen we niet vroeg genoeg beginnen met erover te schrijven. Heerlijk warm voor de open haard, dikke sokken aan, warme chocolademelk erbij en genieten. Cadeautjes kopen voor je geliefden en je ouders. Of de kerstboom opzetten (het is niet erg als jouw kerstboom al staat in huis). Of het heerlijke eten met kerst. Die paar kilootjes die je na alle kerstdiners erbij hebt gekregen trainen we er in het nieuwe jaar wel af. Misschien is het dit jaar jouw wel aan jou om een mooie en heerlijke kerstmaaltijd neer te zetten. Wij hebben alvast een aantal geweldige recepten voor je!



Als opening van je diner wil je natuurlijk gelijk de toon zetten voor de rest van de avond. Daarom kun je beginnen met deze overheerlijke kerstcocktail. Kost je weinig moeite en proeft erg lekker. Leuk decoratiestokje erin en klaar is Kees.



Deze couscous salade met merguez worstjes komt van Uitpaulineskeuken. De kleuren van de salade doen ons erg aan kerst denken. Check het recept daar. Deze salade zet je binnen een handomdraai op tafel en is heerlijk om naast je andere gerechten te serveren.



Maak kennis met gepofte aubergine uit de oven. We love aubergines! Niets is zo lekker als een goede aubergine. Dit recept is misschien niet zo bekend, maar wel super lekker. In combinatie met de Griekse yoghurt komt dit gerecht helemaal tot zijn recht. Bekijk de bereiding op Uitpaulineskeuken.



Dit geweldige recept komt van niemand minder dan Nigella Lawson. Deze geroosterde muskuspompoen en zoete aardappel soep is ideaal voor de aankomende koude temperaturen. Lekker met vers gebakken brood erbij.



Dit is pas smullen! Als hoofdgerecht steel je de show als je dit recept maakt. Het gaat om varkenshaas met kaas-kruidenpanade en patat van knolselderij. Het gerecht is snel en makkelijk te maken. Het water loopt ons al in de mond…



Een toetje kan absoluut niet ontbreken als je een diner maakt voor vrouwen. En al helemaal met kerst. We vinden dit recept echt super tof voor de kerstdagen. Het is namelijk een toetje gebaseerd op dennenappels. Hoe leuk is dat?! In de video hierboven wordt je haarfijn uitgelegd hoe je deze cuties zelf kan maken.



Om je gasten deze geweldige avond niet te laten vergeten kun je deze triple chocolate chip cookies maken en ze verpakken in weckpotten. Niet alleen ziet dit er super leuk uit, het is ook nog eens goddelijk lekker. Laura's bakery legt je stapsgewijs uit hoe je deze koekjes maakt.

Wij zeggen: aan de slag. Laat kerst maar komen, want wij zijn er al helemaal klaar voor. Enne... de doos met kerstspullen mag ook al van zolder hoor!