Hotspot: Remise 47 / Hotel de Hallen in Amsterdam

Eten door Vrouwen redactie

Zoals je misschien weet, houdt de Vrouwen.nl-redactie kantoor boven de Foodhallen in Amsterdam. En dat vinden we heerlijk. Regelmatig gaan we tijdens lunchtijd even langs de Vietnamees, halen we een vegetarische wrap of duiken we na werktijd de Gin Tonicbar in. Afgelopen dinsdag hebben we echter nóg een hotspot ontdekt, náást de Foodhallen. We gingen uit eten bij het restaurant van Hotel de Hallen, Remise 47, en vonden het fan-tas-tisch.

Hotel de Hallen is heel gaaf ingericht; ze omschrijven het zelf als 'urban vintage met een industriële touch'. Helemaal waar. Overal waar je kijkt staat iets moois: mooie meubels, verschillende stoeltjes, opgezette dieren (maar niet luguber).



We begonnen onze avond in de hotellobby; hier maakten we onze eerste fles Verdejo soldaat. (Die er overigens heel goed in ging). Daarna gingen we aan tafel in het restaurant. Remise 47 serveert van alles: van gerechten met een Aziatische touch, tot de Italiaanse keuken. En allemaal intens lekker. Je kunt er shared dining doen, waarbij iedereen ongeveer 3 gerechtjes van de kaart bestelt.



Omdat we zoveel mogelijk wilden proeven bestelden wij:
- Brood met olijfolie en een kruiden&zadenmix
- Parmaham met watermeloen en poeder van olijfolie
- Een gefrituurd ei
- Buffelmozzarella met tomaatjes, basilicum en olijfolie (3x!)
- Gegrilde prei met karnemelk en bleekselderij
- Coquilles met meiknol, vanille en romanesco (2x)
- Spinaziesalade met huisgerookte zalm tandoori (2x)
- Zachtgegaard buikspek met hoisin saus (hadden we eigenlijk 3x moeten bestellen)
- Scholfilet met spitskool
- Truffelrisotto met paddenstoelen, rucola en Parmezaan (3x)

Alle gerechten zien er prachtig uit en zijn ontzettend lekker. We vonden niets ook maar een beetje tegenvallen. Absolute toppers waren de Truffelrisotto, watermeloen met parmaham en de coquilles. Wat. Hebben. We. Lekker. Gegeten.



Maar we waren nog niet uitgegeten! Hoewel onze magen inmiddels precies goed gevuld waren, bleek er toch nog ruimte voor een toetje. Maar wat wil je, met zo'n toetjeskaart. We bestelden nog de Champagne Cheesecake, de Chocoladecrème en het toetje van de dag: een brownie met vanille-ijs en... Koriander!

Naast het verrukkelijke eten, smaakten ook de wijnen ons goed. Van heerlijke witte wijn (Verdejo) tot een goede rode (Tempranillo) en lekkere Dessertwijnen (Muscat). We hebben met volle teugen (snap je hem? ;-)) genoten.



Remise 47/Hotel de Hallen is wat ons betreft een absolute hotspot in Amsterdam. Het was er op deze dinsdagavond vrij rustig, wat voor ons wel lekker was, maar we hopen dat er gauw meer publiek neerstrijkt in dit top-restaurant.

Weet jij een goede hotspot? Laat hieronder een reactie achter!