De 7 beste online datingtips

Vrije tijd door Renée

Van Tinder tot Lexa, welke vrijgezel is er tegenwoordig niet aan het online daten geslagen? Op de Vrouwen.nl redactie hebben we al de nodige rondjes op Tinder gemaakt en man, wat kom je daar soms dingen tegen die je liever niet wil zien. Gelukkig heeft Vrouwen.nl samen met TLC de 7 beste online datingtips verzameld. Zo word je een pro!


1. Gebruik een spontane foto.
Een foto zegt echt meer dan 1000 woorden, dus kies daarom jouw leukste foto uit. Want wist je dat foto's waar je met een gekke bek op staat minder snel leiden tot een serieuze match? Plaats liever een spontane profielfoto waarop je bezig bent met iets wat je écht leuk vindt. Je ziet er dan nog aantrekkelijker uit.



2. Vermijd groepsfoto's.
Het is voor mensen moeilijk te ontcijferen met wie ze te maken hebben als je alleen groepsfoto's aan je online datingprofiel toevoegt. Je zoekt een match die bij jou past. Hoewel hard to get spelen niet per se heel erg is maak je het de ander wel moeilijk als hij niet eens kan zien wie JIJ bent. Zie tip 1 dus. ;-)

3. Kies je kleding zorgvuldig uit.
Het oog wil ook wat, vooral bij online daten. Dan is het uiterlijk toch het eerste wat je ziet en voor sommigen is uiterlijk nu eenmaal belangrijk. Denk daarom na over wat je aanhebt op de foto’s die je op je online datingprofiel plaatst. Een tip van kledingstylist Clinton Kelly: pas als je een kleine vrouw bent op met wijde tops en rokken, omdat je anders in je outfit verdrinkt. Kijk, daar hebben we wat aan.

4. Vertrouw op je eigen instinct.
Vergeet niet dat percentages op online datingprofielen maar suggesties zijn. Het kan best zo zijn dat Mr. Right overkomt als Mr. Opposite! Heel eerlijk, datingwebsites kunnen nooit voorspellen of je de prins op het witte paard voor je hebt. Vertrouw daarom altijd op je eigen instinct, dan weet je al snel of iemand de juiste persoon voor je is of niet.

5. Begin het gesprek positief.
Heb je een match met iemand die je zo op het eerste oog wel ziet zitten? Begin dan positief het gesprek! Je kunt een man niet beter vleien dan hem een leuk compliment te geven. Dat kan hij gegarandeerd waarderen!


6. Let op je tagline.
Ben je aan het tinderen geslagen? Let dan op wat je als tagline onder je naam zet. Vertel bijvoorbeeld wat je graag in je vrije tijd doet zodat de ander in één oogopslag meer over jou te weten komt. Zo vergroot je zeker je kans op een match die hetzelfde leuk vindt als jij. Probeer niet zo negatief over te komen als de persoon op de afbeelding hierboven.



7. Kijk Love at First Swipe.
Meer online datingtips nodig? Dan is het TLC programma Love at First Swipe helemaal voor jou. Al is het maar om te weg te zwijmelen bij singles die op zoek zijn naar de ware (en die misschien ook wel vinden). De vrijgezellen in het programma worden begeleid door kledingstylist Clinton Kelly en online datingexpert Devyn Simone. De singles krijgen een make-over - altijd ons favoriete deel van welk programma dan ook - en een geschikte profielfoto zodat ze zichzelf goed kunnen neerzetten. Pak je bak popcorn er in ieder geval alvast bij en zorg dat je iedere dinsdag om 22:00 uur klaarzit om Love at First Swipe te kijken op TLC. Vrouwen.nl is al fan!

PS: Wil je een gratis online dating abonnement met een profielcheck winnen? Ga dan naar Specials & Acties op de TLC Facebookpagina.

- Dit is een advertorial -

Bron