5 Tips om een ongemakkelijk gesprek te overleven

Vrije tijd door Renée

Soms kom je ergens en voel je je zo niet op je gemak dat je het liefst zo hup door de grond zakt. Herkenbaar? Als ongemakkelijke gesprekken absoluut niet jouw ding zijn komen de de volgende tips in ieder geval goed van pas. Zo red je jezelf uit de awkward situatie.


1. Haal iets te drinken. Ben je op een feestje? Dan kom je snel onder een ongemakkelijk gesprek uit door een wijntje te halen. Ben je op je werk? Haal dan koffie of thee.


2. Wees beleefd. Als je geen zin meer hebt om met iemand te praten kun je op een beleefde manier snel wegkomen. Zeg 'Sorry, het was leuk om met je te praten maar ik moet nog iemand spreken voordat hij (of zij) weggaat'. Probleem opgelost.


3. Ongemakkelijk telefoongesprek? Eindig een gesprek dat ongemakkelijk wordt dan door te zeggen dat je graag een keer bijkletst maar nu ergens anders heen moet. Of je echt gaat afspreken is een tweede. ;-)


4. Herhaal wat de ander zegt. Tip: herhaal niet dingen zodat het vervelend wordt, maar je kunt prima het onderwerp van het gesprek veranderen door het laatste deel van de zin te herhalen. Kom dan wel meteen met een vraag, want anders maak je het gesprek nog ongemakkelijker.


5. Weet wat je wil zeggen. Als je met iemand wil praten waar je bijvoorbeeld tegen opkijkt kan het lastig zijn om een gesprek te beginnen zonder dat het ongemakkelijk wordt. Zorg er daarom altijd voor dat je onderwerpen klaar hebt liggen die relevant zijn en waar je over kunt praten. Helemaal als je een diner hebt en naast elkaar zit. Een goede uitweg is altijd om te vragen waar hij of zij de gastvrouw/-heer van kent of begin over iets bizars wat je in het nieuws zag om het gesprek luchtig te houden.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron