5 Alledaagse dingen die je niet op je gezicht moet smeren

Gezicht door Renée

Om eerlijk te zijn raken er op een dag meer dingen je gezicht aan dan je misschien denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van je telefoon, baard van je vriend en vieze vingers? Nu hoef je niet meteen de smetvrees koningin uit te hangen, maar toch is het verstandig om met de volgende dingen rekening te houden.


1. Shampoo
Je haar heeft sterke ingrediënten nodig om schoon te worden, maar dat geldt niet voor je gezicht. Was dus nooit je gezicht met shampoo, want het gevolg is dat je huid droog en schilferig wordt. Gebruik voor je gezicht liever een milder product dat daadwerkelijk is gemaakt om je gezicht te reinigen.


2. Haarverf
Iedere zoveel weken is het weer zover: je moet je uitgroei bijwerken als je je haren verft. 9 van de 10 keer komt dit ook op je gezicht bij de haarlijn, maar eigenlijk is dat dus niet zo bevorderlijk voor de huid door de chemicaliën.


3. Haarlak
Als je je haren hebt gedaan doe je er natuurlijk alles aan om je kapsel de hele dag in model te houden. Dus wat doe je? Je knalt er een halve bus haarlak in. Let op dat je het op je haar sprayt en dat het niet op je gezicht belandt. Alcohol dehydrateert je huid namelijk en dat is niet zo'n fijn gevoel.


4. Deodorant
Duh, vrij logisch dat je geen deodorant op je gezicht wil spuiten. Toch zijn er daadwerkelijk vrouwen die het op hun gezicht sprayen om het zweet tegen te gaan. Maar zoals je kunt raden: je huid kan ademen als je er een dikke laag deo overheen gooit.


5. Bodylotion
Probeer alsjeblieft niet lui te zijn door meteen je gezicht in te smeren met bodylotion als je klaar bent met je lichaam. Bodylotion is dikker qua structuur en bovendien heftig geparfumeerd. Niet prettig voor je huid.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron