12 Fantastische activiteiten die je herkent uit je kindertijd

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Soms missen wij onze kindertijd stiekem wel een beetje. Zonder zorgen urenlang buitenspelen na school en steeds nieuwe outfits bedenken voor onze Barbies. Kind zijn was echt geweldig.

1. Barbies dus.

2. Verstoppertje spelen was geweldig. Vooral met “buut vrij” en “buut vrij voor de hele pot” als je de laatste was.

3. Eindeloos knikkeren en knikkers ruilen tegen mooiere. Het was ook vreselijk als je je mooiste bonker kwijt was.

4. Als je niet kon rolschaatsen hoorde je er niet echt bij. De vrijheid die je voelde als je hard een bergje af racet was heerlijk. Iets minder leuk waren de blauwe plekken die je kreeg met vallen.

5. Het uithoudingsvermogen dat we vroeger hadden was echt verbazingwekkend. Urenlang springen op een springkussen met vriendinnetjes, helaas kunnen we dat nu echt niet meer doen. (Oké stiekem misschien wel als niemand het ziet #fitgirlforever #noshame).

6. Flippo's! Verzamelen, uitwisselen, mee spelen. Het kon allemaal.

7. Tikkertje. Op tikkertje waren echt de meeste varianten die je maar kon bedenken. Jongens pakken de meisjes of andersom, speeltoestellen of bomen die "heilig" waren, thema's. Niks was te gek! Ooh, die goede oude tijd...

8. Wat zo geweldig was aan hutten bouwen, was dat je het echt overal kon doen. Binnen of buiten. En met een stapelbed had je echt geluk; daar kon je veel meer mee dan met een normaal bed.

9. Touwtjespringen. Zelfs de jongens konden dit. Meisjes waren wel beter in kunstjes, maar het was altijd heel leuk om te doen.

10. Hinkelen! Als je ouder werd, was het de kunst om zo mooi mogelijke vlakken te maken en de baan maar zo lang mogelijk. In de straat of ergens op het schoolplein.

11. Lego vond je fantastisch of vreselijk. Die kleine legoblokjes deden zoveel pijn aan je voeten, maar om er de mooiste huizen mee te bouwen voor je Barbies was geweldig.

12. Als het dan met bakken uit de hemel kwam en je met je vriendjes thuis bij iemand kon schuilen wilde je natuurlijk verder spelen. Monopoly, ganzenbord, Wie is het? etc...

Bron
Beeld: Thinkstock