Deze gast sliep in een hostel om de dure kamerprijzen van Amsterdam te ontlopen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het is in onze hoofdstad vrijwel onmogelijk om een kamer te huren voor 1. een schappelijke prijs, 2. op korte termijn en 3. voor een schappelijke prijs, of had ik dat al gezegd? We vonden het dan ook maar al te mooi om te lezen dat een redacteur van Vice.com geprobeerd heeft hoe het is om in een hostel te leven. Een maand in een hostel aan het Leidseplein kost je namelijk ongeveer 300 euro. Terwijl je voor een kamer in Amsterdam al gauw 600 euro per maand betaalt.



De jongen in kwestie testte uit hoe het is om een week lang in een hostel te leven. Wat zijn de voordelen ten opzichte van iedere dag treinreizen tussen Zwolle en Amsterdam en zijn er nadelen? Hij schrijft over hoe fijn het is om nooit meer met de trein te hoeven rijden, die -en dat weten we allemaal- nooit optijd rijdt. Ook vertelt hij over het gratis ontbijt dat je krijgt in het hostel én de gratis Wifi. Klinkt goed, toch?



Toch blijkt het niet alleen rozengeur en manenschijn. In zijn kamer, die hij deelt met 11 toeristen, wordt gesekst, er is geen privacy en zijn dronken onderbuurman stopt steeds per ongeluk spullen in de tas van de redacteur.



Of het te doen is om in een hostel te leven? Hij raadt het niet aan. En is dus nog steeds op zoek naar een kamer in Amsterdam. Naar eigen schrijven neemt hij met weinig genoegen: 'Mijn enige eis is dat ik mijn kamer niet hoef te delen met elf toeristen.'.

Lees het hele artikel hier. En doe dat zeker, want het is hilarisch.

Bron, bron, Beeld: Thinkstock