Dingen waarvan je niet weet dat je er sneller dronken van wordt

Eten door Renée

Iedereen weet inmiddels wel dat je sneller dronken wordt als je bijvoorbeeld wijn en andere drankjes door elkaar heen drinkt. Of dat alcohol nogal hard aankomt als je de hele dag niet goed - als in: te weinig - hebt gegeten. Maar dat je van de volgende dingen sneller dronken wordt wist je waarschijnlijk nog niet.


1. Alcohol met light frisdrank mixen.
Uit onderzoek blijkt dat je sneller dronken wordt als je alcohol met light frisdrank mixt, zoals Cola light. Voortaan toch weer normale Cola dan?


2. Uit gebogen glazen drinken.
Het schijnt dat je sneller drinkt als je uit een gebogen glas drinkt. Tel daar de alcohol bij op en het is ineens een stuk duidelijk dat je dan sneller dronken wordt.


3. Verkouden zijn.
Als je niet dronken wil worden kun je beter niet (te veel) alcohol drinken als je verkouden bent. Omdat je lichaam dan gedehydrateerd is stijgt de alcohol sneller naar je hoofd. Er zit minder water in je bloed waardoor de hoeveelheid alcohol in je bloed geconcentreerder is.


4. Afgevallen.
Ben je nogal wat kilo's kwijtgeraakt? Dan heb je minder alcohol nodig om dronken te worden. Omdat je slanker bent zit er minder water in je lichaam waardoor je met minder alcohol net zo dronken wordt als voorheen.


5. Ouder dan 25.
Helaas voor de mensen die de 25+ grens zijn gepasseerd: er is slecht nieuws. Wie ouder is dan 25 jaar kan minder alcohol handelen dan toen je net begon met studeren. Het heeft te maken met het feit dat je hersenen dan ontwikkeld zijn en die van een jonger persoon nog niet, waardoor alcohol op een andere manier wordt verwerkt.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron en bron