Liefdesverdriet is slecht voor je gezondheid

Vrije tijd door Nicole

Je kunt niet stoppen met huilen, ijs en chocola gaat aan de lopende band naar binnen en je wil het liefst voor altijd in bed blijven. We hebben het natuurlijk over de beruchte break-up. Je kunt er niets aan doen. Liefdesverdriet is er gewoon en kun je het nu eenmaal niet tegenhouden. We hebben het allemaal vast wel een keer meegemaakt, maar wist je dat een gebroken hart slecht is voor je gezondheid?

Dat komt doordat je na een break-up vaak weinig eet en weinig slaapt. Hierdoor krijg je een zwak immuunsysteem. Daarnaast heb je vaak last van stress. Door stress maakt je lichaam ‘giftige’ hormonen en neurotransmitters aan, je hersenen draaien overuren, je raakt oververmoeid en wordt ziek.

Maar wat kun je er tegen doen?

Rust, rust en nog eens rust. Ga een dagje ontspannen in de sauna, maak een rustgevende boswandeling met een vriendin of pak een oude hobby op. Sporten of winkelen kan ook rustgevend werken. Het is nu even helemaal YOU-time. Neem het er lekker van en gun jezelf die rust om er weer helemaal bovenop te komen.

Bron, bron, bron