10 Fouten die je dit nieuwe jaar niet moet maken

Vrije tijd door Renée

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Zo kun je het ook bekijken! Je begint 2017 met een schone lij en wie weet heb je de nodige voornemens en doelen. Maar heb je ook al nagedacht welke fouten je niet wil maken in het nieuwe jaar? Vrouwen.nl helpt je een handje.


1. Voor de verkeerde mannen vallen. Het is heel verleidelijk om voor de bad guy te gaan, maar uiteindelijk zoek je waarschijnlijk geluk en niet per se alleen avontuur. Geef je hart niet aan idioten. ;-)

2. Onrealistische voornemens maken. Het is heus niet zo leuk om het jaar te beginnen met het voornemen om 5 keer per week te sporten (terwijl je in 2016 nooit ging) of dat je 50 kilo wil afvallen. Houd je doelen realistisch en misschien zelfs kleiner.


3. Ruzies je leven laten beïnvloeden. Hé, je bent een mens en mensen ruziën. Maar laat een ruzie niet je leven beïnvloeden. In plaats van je kop in het zand steken kun je de situatie ook oplossen.

4. In je comfortzone blijven. Girl, probeer eens wat nieuws. Doe iets waar je je niet prettig bij voelt, maar waarvan je weet dat je je daarna heel voldaan voelt.

5. Risico's uit de weg gaan. Dit heeft deels met je comfortzone te maken. Het is echt niet erg als je de grens opzoekt. Heb je een doel voor ogen? Ga ervoor.

6. Te competitief zijn. Een beetje competitie op z'n tijd is niet erg, maar laat competitief zijn niet hetgeen zijn waarvoor je iedere dag opstaat. Je hoeft niet over lijken te gaan.


7. Complimenten niet aannemen. Het is heel makkelijk om complimenten weg te wuiven, maar zorg er in 2017 voor dat je complimenten omarmt en ook zelf complimenten uitdeelt.

8. Negatief zijn. Als je glas nu eenmaal halfleeg is doe je er niet veel aan, maar onthoud dat er altijd ruimte is voor meer wijn. ;-) Bekijk het leven iets positiever. Hoe positiever jij denkt, hoe positiever je je gaat voelen.

9. Verkeerde mensen vertrouwen. Probeer naar je hart te luisteren. Merk je dat je die ene man of juist een vriendin eigenlijk niet kunt vertrouwen? Ban diegene dan uit je leven.

10. Spijt hebben. Hoewel sommige keuzes of bepaalde acties niet slim waren is het onnodig om spijt te hebben van de dingen die je deed. Zie het als een wijze les, niet als iets wat je niet had moeten doen.

Bron, bron, bron, bron en bron