Homoseksuelen en lesbische vrouwen kunnen binnenkort biologische kinderen krijgen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het is gelukkig in veel landen legaal is om als homo- of lesbikoppel te trouwen. Maar veel koppels zouden ook graag een kind willen krijgen dat genetisch verwant is aan beide ouders. De technologieën zijn al heel ver op het gebied van het verwekken van kinderen. Via sperma van een andere man of het eitje van een andere vrouw kunnen homo- en lesbikoppels toch een kindje krijgen. Het kind zal alleen nooit biologisch verwant zijn aan beide ouders. Maar er is goed nieuws! Want er is een manier gevonden dat twee personen van hetzelfde geslacht dus toch een kind kunnen krijgen dat genetisch verwant is aan beide ouders.


Wetenschappers hebben een manier gevonden om van zowel de lichaamscellen van de vrouw als de lichaamscellen van de man zaadcellen of eicellen te maken. De zaadcellen kunnen bij de vrouw via IVF worden ingebracht. Bij homokoppels is het natuurlijk iets ingewikkelder. Zij kunnen kiezen voor een draagmoeder. Maar er is nog een optie. Gezien de opkomst van baarmoedertransplantaties zouden mannen in de toekomst zelf het kind kunnen dragen.


Het zal nog wel even duren voor het helemaal veilig is om kinderen te krijgen van ouders van hetzelfde geslacht. Het experiment is al uitgevoerd bij muizen en dit heeft gelukkig positief uitgepakt. Ondanks dat het nog even zal duren en er nog veel onderzoeken aan te pas moeten komen, vinden wij dit ontzettend goed nieuws!

Bron, bron, bron, bron