Zo gezond is seks

Intiem door Mariëlle

Geen tijd, stress, je hebt net gegeten en hebt geen zin in een klotsende buik, hoofdpijn, buikpijn, je voelt je dik... vrouwen schijnen erg creatief te zijn in het verzinnen van redenen om het niet spannend te maken tussen de lakens. Maar echt: er zijn veel meer redenen om wel te seksen. Laat de stoomwolken tussen je lakens uitkomen, want dat is hartstikke gezond.

1. Je verbrandt een hoop calorieën. Tijdens een hot and steamy potje kun je wel een keer zoveel calorieën verbranden dan in de sportschool. En hé: het is echt een stuk leuker. Als je moest kiezen tussen 2-3 keer per week naar de sportschool of 2-3 keer per week rampetampen..? What would you choose?
2. Zeg maar 'dag' tegen je lovehandles, want je vet moet er ook aan geloven: dat gaat er ook aan. Bij het klaarkomen span je namelijk AL je spieren aan. En hoe meer spieren je aanspant, hoe meer er wordt verbrand.
3. Je cardio workout bij uitstek is je workout tussen de lakens. Je stelt je conditie behoorlijk op de proef en je hart moet het allemaal ook maar net aankunnen.

4. Het helpt bij de productie van testosteron wat botten en spieren versterkt. Daarnaast zorgt testosteron ook nog eens voor een goed humeur, vruchtbaarheid en verlangen naar seks.
5. Door regelmatig klaar te komen zou de kans op kanker bij mannen verminderd worden.
6. Je krikt je zen-factor met dikke vette porties omhoog. Stress? Wat is dat? Dat komt omdat je bloeddruk wordt verlaagd.



7. Over boosten gesproken, je immuunsysteem krijgt ook een lekkere boost. A sex session a day keeps the doctor away zullen we maar zeggen.
8. De intimiteit tussen jou en je partner (als je die hebt) verbetert.
9. Je slaapt beter. Net als wanneer je beter slaapt als je regelmatig sport, slaap je ook beter als je regelmatig de spanning opzoekt tussen de lakens.
10. Regelmatig flink van bil gaan zal de kans op depressiviteit verminderen.

Bron, bron, bron