2015 was het jaar van...

Vrije tijd door Vrouwen redactie

2015 is alweer voorbij en wat gaat de tijd toch snel. 2015 was een jaar van leuke en natuurlijk ook minder leuke momenten. Het was het jaar van de man die de NOS studio binnendrong met een wapen en het jaar van Geile Geert. Sommige gebeurtenissen voelen als een eeuw geleden en sommige als de dag van gister. Het was een mooi, maar bewogen jaar.

2015 was het jaar van:


De jurk

Je kent deze foto ongetwijfeld nog wel. Is de jurk nou wit en goud of blauw en zwart? Het hele internet ging helemaal los over deze jurk.

De man die de studio van NOS binnendrong met een wapen
De man drong de studio binnen, gijzelde de portier en eiste zendtijd. Gelukkig werd hij na tien minuten door de politie overmeesterd.

Geile Geert
Wie kent hem nou niet? De boer uit het laatste seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Met zijn ietwat funzige uitspraken wist Nederland hem om te dopen tot Geile Geert en werd hij een fenomeen in Nederland.

De aanslagen op Charlie Hebdo
Deze gebeurtenis kan helaas niet ontbreken. De vreselijke aanslagen op de redactie van het tijdschrift Charlie Hebdo. Het voelt als de dag van gisteren.


Het Nederlands elftal mag niet naar het EK

Helaas geen EK voor ons dit jaar. Nederland wist zich definitief niet te plaatsen voor het EK in Frankrijk van 2016. Het is de eerste keer sinds 1984 dat Nederland ontbreekt op het Europees Kampioenschap.


Terror-oehoe

Purmerend werd wekenlang aangevallen door een terror-oehoe. Mensen waren voor het beruchte beestje op de vlucht en gingen alleen nog maar met paraplu's de straat over. De uil werd uiteindelijk gevangen, maar toen was het nog maar de vraag of de aggresieve vogel ooit nog vrij zou komen. Afgelopen november werd bekendgemaakt dat ze de vogel uit veiligheid vast blijven houden en niet hij meer de vrije natuur in zal gaan.


De aanslagen in Parijs

Parijs werd afgelopen november getroffen door een terroristische aanslag. Daarbij vonden vijf aanslagen plaats in het tiende en elfde arrondissement van Parijs en een zesde aanslag in de voorstad Saint-Denis.


Dafne Schippers

Onze Dafne werd in augustus wereldkampioen op de 200 meter in Peking en was natuurlijk geweldig nieuws.


Ferry Doedens uit GTST

Lucas Sanders ofterwijl Ferry Doedens is ontslagen bij Endemol omdat hij onder meer zijn afspraken niet nakwam. Dit was natuurlijk een grote schok bij de diehard GTST fans.


Homo huwelijk gelegaliseerd in Amerika

In juni heeft het Amerikaanse hooggerechtshof het homohuwelijk voor heel Amerika gelegaliseerd. Dat was natuurlijk geweldig nieuws!

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron