7 Harde feiten die iedereen met een januari verjaardag herkent

Vrije tijd door Renée

In alle eerlijkheid... Januari voelt soms als een down maand. Het weer is meestal niet je-van-het, de leuke festiviteiten van december zijn echt voorbij en tot overmaat van ramp probeer je ook nog eens gezond te doen om de kerstkilo's te verliezen. Met andere woorden: niet de ideale maand om je verjaardag te vieren, zeker niet als je vlak na oud en nieuw jarig bent. De volgende dingen zijn dan ook super herkenbaar.


1. Mensen hebben niet altijd even veel zin om naar je verjaardag te komen

Je vrienden hebben net alle feestjes en verplichtingen achter de rug, waardoor ze stiekem niet veel zin in je verjaardag hebben. Maar ze komen toch, want het zijn je vrienden.

2. Er is altijd iemand die geen taart wil, want goede voornemens
Zeker aan het begin van de maand is iedereen nog druk bezig met zijn of haar goede voornemens. Het gevolg? Je houdt taart over omdat sommigen niet willen.


3. Je krijgt je kerst cadeau samen met je verjaardagscadeau

Omdat je vlak na de feestdagen jarig bent heeft niet iedereen zin om twee keer geld aan je uit te geven. Je kerstcadeau is daarom meteen je verjaardagscadeau.

4. Vriendinnen vieren je verjaardag liever thuis
Tenminste, als ze alcohol deze maand afzweren. Ze blijven liever thuis (buiten is het toch koud) dan dat je ze meesleept naar de kroeg of club.


5. Niemand heeft zin in een kater

Normaal gaan er misschien flessen wijn doorheen, maar op jouw verjaardag houdt iedereen het netjes.

6. Grote kans dat je een cadeaubon krijgt
Na de kerstinkopen zijn veel mensen uitgeshopt en dus gaan ze voor de makkelijke route: ze geven je een cadeaubon. (Stiekem ook niet verkeerd)


7. Nog grotere kans dat je eigenlijk geen zin hebt om je verjaardag te vieren

Want ook jij bent nog aan het bijkomen van december.

Bron, bron, bron, bron en bron