Een ode aan de soes

Eten door Mariëlle

De ‘glutenvrij-trend’ zet mensen met gluten-intolleratie volledig in het zonnetje. En terecht ook, want er zijn zoveel dingen die ze niet kunnen eten. Soesjes bijvoorbeeld. Gelukkig verkoopt HEMA nu glutenvrije soesjes. Want wat moet je zonder soesjes? Soesjes zijn awesome! Wij zetten 15 redenen op een rijtje waarom je blij wordt van soesjes.

Hoe je tanden door het deeg happen.

Terechtkomen in een wolk van slagroom.

Een snorretje van poedersuiker op je bovenlip achterlaten.

En een dotje op het puntje van je neus.

Adem overigens niet in via je neus als je op een soesje kauwt, want dan zit je neus vol met poedersuiker en dat staat gek, dan gaan mensen hele rare dingen denken.

Hoe de slagroom op je tong smelt.

Druk er een aardbei in en het is helemaal de bom.

Het is makkelijk te delen, wat het nog gezellig maakt. Sharing is caring dus vrienden voor het oprapen. Of beter gezegd: vriendjes.

Vaak zijn ze met velen, waardoor je er genoeg hebt om je strontmisselijk te eten.

Alleen het woord al! SOES-JE! Dat is toch een geweldig woord? Ken je leukere woorden?

Niks topt de soesjes van de Hema. Kijk: je hebt soesjes en soesjes. Bij de ene soes is het deeg taai en de slagroom te fluffie en luchtig. En je hebt soesjes met luchtig deeg en stevige slagroom die smaakt naar zelfgemaakte slagroom. JUM.

Als je gaat chocoladefonduen móet je daar soesjes bij eten. Want is er een betere combinatie dan soesjes met warme chocolade?

Ja! Soesjes met aardbeien en warme chocolade dus.

WOAH! Wanneer de binnenkant van de soes nog een klein beetje bevroren is.

Naast het feit dat het woord feestelijk is, staan soesjes ook nog eens heel feestelijk.

En nu willen we soesjes!

Bron, bron, bron