Wist je dat... over borsten?

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Er gaan veel mythes over borsten de ronde. Bijvoorbeeld dat sommige bh's slecht voor je zouden zijn en dat je er borstkanker van zou krijgen. Of dat je bij elk bultje in je borst moet opletten. Bij café Ruig in Amsterdam kan je op vertoon van je borsten een gratis biertje krijgen. Cheap of niet?

1. Je borsten worden groter als je aankomt.

Dit hangt heel erg per persoon af. Ja, bij sommige vrouwen gaat vet ook naar je borsten. Maar dit zal nooit helemaal gecenteerd zijn (zoals je eigenlijk zou willen).

2. Slapen met bh zorgt ervoor dat je borsten slap worden.

Waarom zou je dat überhaupt willen? Er is geen bewijs voor dat dit zo zou zijn, maar ook niet dat het slecht is. Ondanks dat raden wij het niet aan.

3. Bh's houden de stevigheid van je borsten vast.

Half waar. Ongeveer 80% van de vrouwen draagt een verkeerde bh, dus zij zullen niet allemaal stevige borsten blijven houden door hun bh. Sowieso worden je borsten wat slapper door de jaren heen, maar je bh kán er wel voor zorgen dat dit proces afgeremd wordt.

4. Door middel van krachttraining worden je borsten groter.

Nope. Je borsten bestaan niet uit alleen maar spierweefsel helaas.

5. Borstimplantaten kunnen levenslang mee.

Het idee alleen al dat je je hele leven lang met die dingen rond zou lopen... Het zou op zich wel kunnen, maar dit hangt ook weer van de implantaten af. Gewoon even adviseren bij de dokter.

6. Kleine borsten = geen sportbh.

Hoe fijn zou dat zijn? Maar helaas. Iedere vrouw wordt geadviseerd om een goede sportbh te dragen tijdens het sporten. Maar waarom zou je het ook niet doen? Super pijnlijk als ze zo op en neer bouncen.

7. De ene borst is altijd groter dan de ander.

Dit klopt (jammer genoeg). Borsten zijn gewoon niet gelijk. Het is zo dat de linkerborst bij 80% van de Nederlandse vrouwen groter is.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron