Nieuw, tof fashionmerk: Appelkruimel & Fris

Mode & trends door Mariëlle

Appelkruimel & Fris. Spreek dat eens heel snel en heel vaak echt elkaar uit. Appelkruimel & Fris, Appelkruimel & Fris, AppelkruimelenFrisAppelkruimelenFrisappelkruimelenFris. Waar lijkt het dan op? Gaat er al een belletje rinkelen? Hoor je niet vaag iets van Abercrombie & Fitch? Nou, wat grappig dat jij dat er ook in hoort! Want Appelkruimel & Fris is een parodie op Abercrombie & Fitch! Appelkruimel & Fris is precies het tegenovergestelde: een kledingmerk voor mensen die zich wel eens lelijk hebben gevoeld of het misschien wel zijn. Dat is toch briljant?!

Maar wat het merk misschien niet eens direct in de gaten heeft is dat ze met hun kledinglijn nog een trend coveren: de eten-op-kleren-trend. Bovendien: is dit de nieuwe Boef-trui of het nieuwe Tastees-shirt?

Appelkruimel & Fris is geen grap, maar een 'duurzame kledinglijn voor iedereen en je moeder', zoals ze het zelf zo mooi omschrijven. De focus ligt op echte mensen en niet op het perfecte beeld waarmee je wordt gedrogeerd door de wereld waar we nu in leven. Het is voor mensen die zich best weleens lelijk mogen voelen. Iedereen voelt zich toch weleens lelijk (zeg niet dat we de enige zijn!)?

Niet alleen het idee en de kleding zijn leuk, er zit nóg iets heel moois achter: de opbrengst gaat naar Bakkerij Iambe in Amsterdam. Die bakkerij biedt werkplekken aan mensen met een beperking. Aan echte mensen dus. Van echte mensen, voor echte mensen zeg maar.

En waar je het kunt kopen? Op hun website: Appelkruimel.nl.

Foto's: Iris Duvekot