Zo vier je Valentijnsdag als je niet wilt meedoen aan commercieel gedoe

Vrije tijd door Mariëlle

Alle Valentijnsdagdilemma's lijken de wereld uit te zijn, want jij hebt een vriend. Jouw Valentijn staat al paraat. En tóch wil dat niet zeggen dat je je geen zorgen maakt over Valentijnsdag. Nee, je zit niet alleen nee (mag je toch hopen, hallo vriend, hier blijven!). Maar om nou mee te doen aan al dat commerciële gedoe, daar zit je echt niet op te wachten. Maar niks doen is ook geen optie. Daar heb je hem al: dilemma!

Dus, presenteert Vrouwen.nl voor iedereen die geen zin heeft om iets met Valentijnsdag te doen en toch ook weer geen zin heeft om niks te doen, ideeën die je kunt doen in deze situatie.



Wijnproeverij
Er zijn horecagelegenheden die de bovenstaande symptomen helemaal snappen en daarom een wijnproever organiseren. Google op 'wijnproeverij 14 februari' met vermelding van jouw stad en Google helpt je verder.

Winterbarbecue
Wat is er romantischer dan elkaar warm houden in de kou bij een knisperend vuurtje waar eten op ligt te garen?

Tweepersoons cocktailparty
Kies per persoon twee van je favoriete cocktails waarvoor je de ingrediënten in huis haalt. Haal er snacks bij en zorg dat er genoeg dansbare muziek is. Maak cocktails voor elkaar en doe alsof je op de dansvloer van een groot feest staat. Het allerleukste is om dit in een hotel te doen en af en toe een duik in de badkuip te nemen voor de afwisseling. Maarja, dan wordt het meteen weer zo Valentijn-valentijn-achtig.


Chocoladefonduen
Welk voedsel hoort er bij liefde? Chocolade!

Spelletjesavond
Mits jullie allebei goed tegen je verlies kunnen is het organiseren van een spelletjesavond altijd een goed idee. Dit kun je zelfs in combinatie met vrienden doen om het Valentijnsdag-gehalte te downgraden. Belangrijke toevoeging: bedenk een opdracht voor de verliezer.



Test het kamasutraboek
Men neme een kamasutra boek, sla hem op een random bladzijde open zonder te kijken en voer het standje uit wat je dan te zien krijgt. En dat doe je natuurlijk niet in je Bridget Jones oma slip, maar zoek daar een bijpassend, sappig lingeriesetje bij.

Lekker kokkerellen
Daten en eten passen net zo goed bij elkaar als dat ze rijmen. En snoep vooral tijdens het koken, voordat je van de honger in de hulk verandert.

Bron, bron, bron