Pas op als je iPhone deze foutmelding geeft

Vrije tijd door Mariëlle

Sinds IOS 9 hebben gebruikers van iPhones 6 en 6S last van een foutmelding die desastreuze gevolgen kan hebben. Sinds de komst van iPhone 6 zijn iPhones voorzien van Touch ID. Dat is een super handige manier om je telefoon te ontgrendelen. Je legt je vinger op je menu-knop en het toestel herkent jouw vingerafdruk, waardoor je niet met ingewikkelde codes hoeft te knoeien.



Super handig die Touch ID. Totdat je erachterkomt dat de beveiliging van dit onderdeel ook problemen kan opleveren. Toestellen die zijn hersteld door andere partijen dan Apple zelf (denk bijvoorbeeld aan de reparatie van een gebroken beeldscherm) kunnen de foutmelding Error 53 in hun beeld krijgen. Met het verlies van belangrijke gegevens en onbruikbare telefoons tot gevolg.



Eigenlijk is het een hele goedbedoelde actie van de smartphone. De smartphone denkt dat er met hem geprutst wordt en blokkeert zichzelf om fraude te voorkomen. De veiligheid van klanten wordt namelijk zeer ernstig genomen legt een woordvoerster van Apple uit. Alleen Apple-techneuten kunnen met de techniek van Apple ID omgaan.



Laat je toestel dus altijd door Apple herstellen, ook als je daar een diepere buidel voor nodig hebt. Anders ben je dus alsnog verder van huis. Als je de foutmelding eenmaal hebt gehad is er weinig meer aan te doen. Dus voorkomen is de enige oplossing.

Bron, bron, bron, bron