Daten anno 2016 gaat er zo aan toe

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Wie is de leukste man van ons land, hoeveel vrouwen Tinderen er tijdens werktijd en wat zijn anno 2016 nou dé afknappers tijdens daten? Dat zijn slechts een paar prangende vragen waar wij als redactie mee zaten. En wij niet alleen, ook vrouwenzender TLC was razend benieuwd naar hoe daten er anno 2016 uitziet. En wat doe je dan? Dan start je een onderzoek. Meer dan 1200 vrouwen uit het TLC Panel gaven ons antwoord op een paar cruciale vragen. Want zit echt iedereen op Tinder tegenwoordig? En draait dat niet alleen om seks?



Tinderen uit nieuwsgierigheid
?Onder de vrouwen die online daten is Tinder met 58% de favoriete datingapp binnen het online dating aanbod. De redenen waarom vrouwen in eerste instantie een Tinder-account aanmaken, is niet alleen omdat zij op zoek zijn naar een relatie (45%), maar de meest genoemde reden is nieuwsgierigheid: ze willen graag weten hoeveel matches zij zouden krijgen (58%). Daarnaast geeft 12% aan op zoek te zijn naar vriendschap, 4% is op zoek naar seks en bijna de helft van de vrouwen geeft aan het account uit verveling aan te hebben gemaakt. Lekker dan: ben je dus wél op zoek naar een serieuze relatie, dan is Tinder misschien toch niet echt je medium...

37% van de online datende vrouwen nooit op date
Opvallend is dat 37% van de vrouwen die momenteel ingeschreven staat bij een online datingsite (vrijwel) nooit een date heeft gehad via de datingsite of -app. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat Tinder vooral leuk is voor nieuwsgierigheid en verveling. Stom!

Bij het aanmaken van een profiel doet 19% van de vrouwen zichzelf mooier voor dan ze is door haar profielfoto of andere foto’s te bewerken zodat zij er mooier uitziet. We hebben dit even gepeild op de redactie en daar blijkt het percentage toch zeker richting de 75% te gaan. Oeps!



Naaktfoto is afknapper
De grootste afknappers bij het online daten vinden vrouwen een ‘naaktfoto’ (89%), een ‘foto die duidelijk erg bewerkt is’ (68%) of een ‘foto waar de persoon dronken opstaat’ (67%) als profielfoto. Een tip voor de man is om op zijn profielfoto uitsluitend zichzelf te laten zien en geen kinderen. De meerderheid van de vrouwen kan dat namelijk niet waarderen, evenals een profielfoto waar de potentiële date niet goed op te zien is. Hoe irritant is het als iemand een zonnebril op heeft, of in een groep met 6 andere mannen op de foto staat; hallo, welke bén je?!

?Dagelijkse verslaving
Dat Tinder niet meer weg te denken is, blijkt wel uit het feit dat 44% van de vrouwen die momenteel een account heeft Tinder weleens gebruikt terwijl ze aan het werk is. De favoriete plek overigens om matches te bekijken, is voor de meerderheid ‘gewoon’ thuis op de bank (75%) en voor een selecte groep van 2% is de wc de meest favoriete plek. Hier waren wij als redactie extreem verbaasd over; het toilet is toch dé plek om even je matches te checken?!



Uit het onderzoek komt naar voren dat Tinder een heuse verslaving kan zijn; 20% van de vrouwen die een account heeft kijkt elk uur of vaker op Tinder om te kijken of ze een mogelijke match heeft. 7% van deze vrouwen checkt Tinder zelfs elke paar minuten. Ja, je leest het goed: iedere paar minuten! Dat is véél! En niet alleen de vrouwen zelf beoordelen de matches; 72% van de vrouwen laat anderen (vrienden, vriendinnen, collega’s, zusjes et cetera) wel eens haar voorgestelde Tinder-matches beoordelen. Dat verbaast ons niet; bijna iedere Tinderaar krijgt weleens de vraag van vrienden of vriendinnen 'of zij ook eens mogen swipen?'.



Daten terwijl je in een relatie zit: het gebeurt!
Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen het niet altijd een probleem vinden te daten met een man/vrouw die al getrouwd is: 25% van de vrouwen heeft namelijk weleens gedatet met iemand die getrouwd is. De helft van deze vrouwen wist dit al vanaf het begin (bad girl!) en de andere helft kwam er pas later achter. Door een kleinere groep vrouwen wordt er ook buiten de eigen relatie gedatet: 5% van de vrouwen met een relatie date weleens met andere mannen/vrouwen dan de eigen partner. En met welke Nederlander ze dan weleens een beschuitje zouden willen eten?



Jan Kooijman is de droomman van de Nederlandse vrouw
De Nederlandse vrouw had gisteren, op Valentijnsdag, waarschijnlijk liever een date gehad met Jan Kooijman dan met haar eigen partner. Jan Kooijman is namelijk dé droomman van de Nederlandse vrouw, op de hielen gevolgd door Barry Atsma. Benieuwd naar meer? Morgen publiceren we een lijstje met de 10 leukste mannen van het land. Met foto's. En video's. To be continued!

Bron, bron, bron, beeld: Thinkstock