Goede voornemens beginnen op 1 februari #2

Vrije tijd door Mariëlle

Hoe gaat het met de goede voornemens van Vrouwen.nl's redacteur Mariëlle? "Door mijn weerstand tegen goede voornemens leek het Leonie een goed idee als ik over mijn waslijst aan goede voornemens zou schrijven. Puur checken of het allemaal lukt enzo. Voor mij een stevige stok achter de deur. De aanvankelijke waslijst lees je in het vorige artikel. De eerste week van februari heb ik direct mijn alcoholvrije maand geloosd. En wat is de tussenstand nu?"

Alcoholvrije maand
"De alcoholvrije maand heb ik niet herpakt, mocht iemand daar twijfels over hebben. En dat bevalt me eigenlijk wel."

Nieuw goed voornemen
"Wél heb ik een voornemen voor februari aan de lijst toegevoegd: een financiële detox. Niet dat ik mijn financiën wil laten afslanken, en niet dat ik dit uit vrije wil doe. Het is noodzaak om mijn financiën wat extra volume te laten krijgen, laten we het aansterken noemen, omdat het anders uithongert, uitdroogt en sterft. Dat is niet de bedoeling. Mijn bankrekening houd ik graag in leven en wel in volle glorie. Dus vandaar dat ik de afspraak met mezelf heb gemaakt om zoveel mogelijk lunch van huis mee te nemen, want dat eten wordt betaald van de gezamenlijke rekening en daar draai ik niet in m'n uppie voor op. Vriend is op de hoogte en doet hetzelfde overigens."

Weight watchers
Vorige week vond ben ik niet elke dag aan mijn punten gekomen (en dat is goed). Deze week heb ik een paar dagen echt totaal geen rekening gehouden met mager eten in verband met extreme hoofdpijn (terecht dus). Mijn lichaam had voeding nodig en het leek me niet handig om daar in calorieën op te besparen (veel voedzaam eten is namelijk calorierijk, denkt aan avocado's). De punten heb ik wel ingevoerd en het verbaasde me dat ik alsnog niet over mijn limiet heen ging. Chill!



Zes stukken fruit en groente per dag
De opdracht voor mijnhuiddetox van deze week was: elke dag zes stuks groente en fruit eten. En... Het ging zo goed, maar donderdag faalde ik keihard. Hoewel... Valt 150 gram bosbessen en een mandarijn onder falen? Misschien een beetje. Maar ik had gewoon niet genoeg fruit op kantoor. Ja de Ten Katemarkt zit praktisch naast ons, maar hé, daar moet je wel naartoe lopen. Hier boven zie je mijn huid (zonder foundation natuurlijk) en ik heb het idee dat het er inderdaad frisser uitziet dan vorige week.

Vijf dagen sporten
Op de valreep gehaald. Ik heb dan wel midden in de week 2 rustdagen gehad, maar die heb ik de rest van de week ingehaald. Yeah!

Hardloopgroepje
Euh... hoofdpijn. Maar echt!

Blog
Mijn eigen wijnblogje gaat goed. Ik vind het leuk, dus mijn doel is nu al bereikt. Maar hij is nog niet gevuld genoeg om het van de daken te schreeuwen.

Conclusie: het gaat goooeeed!