Zo zet Adele die perfecte wing-liner

Gezicht door Mariëlle

Adele zonder perfecte wing-liner zou je waarschijnlijk niet eens herkennen. Het is haar handelsmerk geworden. Ook al heeft ze er waarschijnlijk een leger aan make-up artists voor in dienst, je kunt niet anders zeggen dan dat hij altijd perfect zit. Hoe doet ze (of dat leger aan make-up artists dus) dat toch? Het zetten van een streep blijkt ineens hogere wiskunde te zijn als die streep zich op je ooglid moet bevinden. OP je ooglid inderdaad. Niet er naast, niet er boven, maar er OP! Dat is een uitdaging.

Blijkbaar is 'zomaar' een simpele eyeliner niet je enige gereedschap dat je nodig hebt voor de perfecte wing. Er is meer nodig voor de look van Adele. De make-up artist van Adele begint altijd met het uittekenen van de vorm met een gel-liner. Hij begint bij de binnenste ooghoek en werkt met een zwarte liner naar buiten. Dan brengt hij de liner ook aan op de wimperrand en maakt het intenser door verschillende laagjes aan te brengen. Als hij de gewenste vorm te pakken heeft schakelt hij over op waterproof liquid liner met een hele precieze applicator en 'bouwt' hij een nieuw laagje om het effect nog intenser te maken en het 'wing'-gedeelte zelf brengt hij hier ook mee aan. De wing maakt hij met een liner waarvan de applicator onderaan wat dikker is en waarvan het tipje extreem dun is. Maar ook hij maakt foutjes en die werkt hij gewoon weg, zoals jij waarschijnlijk ook doet: met een wattenstaafje met reiniger. Maar dan wel met een wattenstaafje van Muiji met daarop de reiniger Bioderma Crealine.



De liners zelf zijn blijkbaar nog wel een geheim, want die heeft hij 'ooit' meegenomen uit 'een winkel' in Japen. De mascara kan hij wel verklappen, zijn favoriete mascara is Diorshow Black Out Mascara van Christian Dior.

Bron, bron, bron, bron