Waarom je tegelijk met je vriend moet gaan slapen

Vrije tijd door Annelot

Als je al wat langer een relatie hebt, zul je waarschijnlijk niet meer elke avond tegelijk gaan slapen. Maar uit onderzoek blijkt dat dat geen positieve invloed heeft op je relatie. Klinkt eigenlijk wel logisch, toch? Want hoeveel intieme gesprekken hebben jij en je vriend wel niet gehad voor het slapengaan? En hoe vaak eindigde dat in een vrijpartij waarna jullie helemaal gelukkig in elkaars armen in slaap vielen?

Volgens onderzoeker Jeffrey Larson hebben stellen meer conflicten als ze verschillende slaappatronen hebben. En zoals verwacht ook minder seks. Ook kun je het best zo dicht mogelijk tegen hem aan in slaap vallen, want uit het onderzoek bleek dat stellen die in elkaars armen in slaap vielen gelukkiger zijn dan partners die geen fysiek contact hebben tijdens het slapen.

Als het echt moeilijk wordt om samen naar bed te gaan door bijvoorbeeld jullie werk, kun je wel proberen om in het weekend samen te gaan slapen. Want een paar nachten per week kan je relatie al een flinke boost geven. Dus... je weet wat je te doen staat vanavond!

Bron, bron, bron, bron