Beroemdheden verzetten zich tegen homofobe wet

Vrije tijd door Vrouwen redactie

De Verenigde Staten zijn niet altijd even vriendelijk tegenover homoseksuelen en tansgenders geweest. Toch leek het erop dat het land langzaam aan het bijdraaien was, omdat het homohuwelijk sinds vorig jaar in alle staten legaal is geworden. Nu blijkt toch dat niet alle staten zo ruimdenkend zijn als het lijkt.



Een nieuwe wet in Noord Carolina benadeelt transgenders namelijk op een manier die echt niet oke is. Mannen of vrouwen die zijn geboren met een ander geslacht, mogen volgens deze wet alleen nog maar naar openbare toiletten bedoeld voor hun oorspronkelijke geslacht. Iemand die dus al jarenlang door het leven gaat als vrouw, maar is geboren als man, zou volgens deze wet dus ineens weer naar mannentoiletten moeten.



Nu zijn veel celebrities het hier gelukkig niet mee eens. Zo hebben Bruce Springsteen en Ringo Starr (the Beatles) al hun concerten, in de volgens hen discriminerende staat, gecancelled. Hopelijk volgen meer beroemdheden dit voorbeeld, zodat deze vernederende wet snel wordt teruggedraaid.



Wat vind jij van deze wet? Mogen transgenders zelf beslissen welke deur naar het toilet zij inlopen, of moeten hier regels voor zijn?

Bron, bron, bron, bron, bron