Waarom je niet naar Nederland op vakantie wilt

Reizen door Mariëlle

Waarom zouden mensen uit andere landen Nederland bezoeken? Wat zou je zeggen als iemand erom vraagt? Euh... Ja, denk daar maar even over na inderdaad... We horen nog steeds krekels... Precies, snappie? Er is geen reden om Nederland te bezoeken.

Want voor het weer hoef je het in ieder geval niet te doen.

Cultuur? Klompen? Waarom zou je op klompen willen lopen? Je krijgt er blaren van. Van killer heels ook, maar dat geeft ten minste nog wat glam. En voor die glam willen we nog wel een keer met blarenpleisters in de weer.

Die oude gebouwtjes waar Amsterdam vol mee staat, kunnen ze natuurlijk ook Googlen. Ze zien er precies hetzelfde uit wanneer je ze op internet bekijkt. En als je een beetje geluk hebt, zijn ze door een goede fotograaf gekiekt en zien ze er nog mooier uit ook!

Stroopwafels? Die kun je laten importeren. En omdat ze zo lekker zijn, kun je ze ook gewoon in het buitenland op veel plekken scoren.

Bitterballen kun je zelf maken. Op een enkeling na is er geen Nederlander die het in z'n hoofd haalt om hier zelf mee te gaan knoeien. Maar het schijnt te kunnen.

Als je Amsterdam zegt, dan zeg je, in de oren van buitenlanders, wiet. En ja, we hebben inderdaad nogal wat coffee shops. Maar zo leuk is dat niet hoor. Je wordt er moe van, komt kilo's aan door al die vreet kicks en dan moet je je buikspieren nog aan het werk zetten met al die lach kicks ook! Dodelijk vermoeiend.

We zijn veel te blij, vrolijk en sociaal. Daar moet je maar net zin in hebben. En dan doen we ook nog een 101 dingen tegelijk. Werken, sporten, gezond eten waarvoor we zélf 3 maaltijden per dag maken, een gigantisch sociaal leven onderhouden, we zetten ons in voor allerlei goede doelen en dan zijn we ook nog eens goed in handel drijven. Velen worden al moe als ze naar ons kijken.

Al die weilanden... BORING! Wat nou vol is vol?

Waar je ook bent, onze 'populaire, lekkerste kazen van de wereld' worden je naar je hoofd gesmeten.

Nederlanders doen alleen maar waar ze zin in hebben. We zijn net een stelletje hippies, maar hebben onze zaakjes dan wel weer retegoed voor elkaar. Work hard, play hard en work harder, play harder gaat helemaal op in onze cultuur. Tenzij je uit New York komt, dan snap je daar toch helemaal niks van?

Het regent ongeveer al-tijd!

En als de zon dan wél een keertje schijnt, zit iedereen meteen in z'n hempie in die drie zonnestralen. Met heel Nederland tegelijk. Als sardientjes in een blik op die twee vierkante meter zon.

Buiten eten? Op een terras dat alleen maar tosti's kan bakken? Dat snapt niemand. Alleen een Nederlander ziet dat de zon daar het beste schijnt en kan daar optimaal van genieten.

En wat dacht je van die fietsers die je fulltime van de sokken rijden? Zeker in Amsterdam. Je kunt nog geen stap zetten of je wordt al omver gereden door zo'n stuk chagrijn op een tweewieler. Laat staan dat je de kaart even rustig kunt lezen midden op straat.

De feesten... Sja, de feesten! Die kunnen ze vanuit Nederland exporteren wat ze willen, maar feesten zoals Nederlanders hebben, hebben ze nergens. De Nederlandse party scene is verwend.

Ja dit is sarcastisch lieve landgenoten. Behalve dat laatste punt dan. Nederland is een fantastisch land. Ook voor toeristen. Het is niet voor niks dat Madonna hier een huis heeft. Ha, wat dacht je daarvan!

Bron, bron, bron