Redenen waarom je bij een tankstation wilt werken

Vrije tijd door Mariëlle

Werken bij een tankstation klinkt eerder als een studentenbaantje dan als een droombaan. Maar vergis je niet, als je de juiste kansen grijpt, blijkt de ingang van een tankstation voor menigeen wel degelijk de poort naar een veelbelovende toekomst te zijn!

1. Je mensenkennis krijgt een enorme boost. Elk soort mens krijg je voor je neus.

2. Bij al die verschillende soorten mensen kun je je sociale kennis volledig in de strijd gooien en die kaakspieren worden flink getraind met die dagelijkse communicatieve vaardigheden.

3. Niet iedereen weet het, maar wanneer je bij een tankstation werkt, krijg je ruim de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Bij Shell krijg je bijvoorbeeld de kans om een gastvrijheidstraining aan de Shell Academy te doorlopen om het beste uit jezelf te kunnen halen als je je diensten verleent.

4. Je leert negatieve invloeden de kop in te drukken. Hoe reageer je bijvoorbeeld op klanten die niet tevreden zijn? Als je dit onder de knie hebt, kun je die kennis gebruiken in je hele verdere loopbaan.

5. Alles wat je leert (aan theorie), kun je direct in de praktijk uitvoeren.

6. Je leert relativeren als geen ander. Als klanten niet tevreden zijn, dan hoeft de oorzaak niet direct bij jou te liggen. Ze kunnen ook gewoon een rotdag hebben, dat heeft iedereen weleens. En af en toe heb je nou eenmaal te maken met minder vriendelijke mensen. Die zijn er nou eenmaal. Op een gegeven moment weet je precies hoe de vork in de steel zit en kun je daar boven staan.

7. Hoe fijn is het om bij mensen die gewoon een rotdag hebben alsnog een glimlach op hun gezicht te poetsen?

8. Mensen die niet de ervaring hebben, hebben geen idee wat voor een band je met mensen kunt opbouwen. Zo heeft Shanna Goossens van 24 (zie bovenstaande foto) een hechte band opgebouwd met een oud vrouwtje die niet alleen door de wasstraat durfde. Bij Shell, waar Shanna werkt, moet je tijdens het wassen van je auto in de auto blijven zitten. Het oude vrouwtje vond het behoorlijk spannend om in haar eentje in de auto, de wasstraat door te gaan. Het was op dat moment rustig, waardoor Shanna de ruimte zag om naast haar te gaan zitten. Nu is het vrouwtje vaste klant.

9. Je mag de hele dag de geur van versgebakken brood opsnuiven.

10. Deze vindt je omgeving ook leuk: je leert hoe je de lekkerste broodjes in elkaar draait.

11. Heb je honger? Dan liggen de lekkerste broodjes binnen handbereik.

12. En, ook niet onbelangrijk: als je prins op het witte paard binnen komt galopperen, kun je meteen checken in welke auto hij rijdt.

Bron, bron, bron, bron
Extra beeld en informatie van Shell.