Van deze knoflook krijg je geen slechte adem

Eten door Itske

Dol op knoflook, maar niet zo'n zin om de volgende dag met een stinkadem rond te lopen? Snappen we! Gelukkig is er een oplossing voor. Het heet aglione en heeft de bijnaam kuslook. En dat is niet voor niets, want het grote voordeel van deze knooflook-lookalike is dat je er geen stinkende adem aan overhoudt.

De kuslook smaakt hetzelfde als knoflook, maar is wel tien (!) keer zo groot. Reusachtig dus! De smaak is een stuk minder sterk dus je hebt er ook iets meer voor nodig om het te proeven in je gerecht.

Kuslook bestaat eigenlijk al jaren, maar de laatste veertig jaar werd het bijna niet meer verkocht. De reden daarvan is dat het in Europa heel moeilijk is om aan de zaadjes te komen. Gelukkig voor ons zijn er twee ondernemers uit Italië naar China afgereisd om de zaadjes op te sporen. Ze zijn nu bezig om de kuslook op grotere schaal te verbouwen. Wie weet zien we dit binnenkort wel in de supermarkt liggen.

Bron, bron, bron, bron