Deze life hacks moet je als vrouw kennen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Een pennestreep op je mooie nieuwe blouse of een uitgedroogde mascara kan heel je dag verpesten. Gelukkig zijn deze problemen heel simpel op te lossen!

Pennenstreep
Een pennenstreep op je nieuwe witte shirt is op te lossen met haarlak! Spray het op de streep en wrijf het in. Dip daarna je shirt in koud water en weg is de lelijke streep.

Achterkantje oorbel
Met het uitdoen van je favoriete oorbellen ben je het achterkantje verloren, drama! Gelukkig hoef je deze oorbellen niet te verbannen naar het sierradenkerkhof. Het gummetje dat op de achterkant van een potlood zit kan je namelijk gebruiken als vervanging van het achterkantje.

Kapotte elastiekjes
Net als je je haar vast wilt doen knapt je elastiekje. En natuurlijk heb je er niet nog eentje bij de hand. Gelukkig kun je een pen of potlood gebruiken om je haar op te steken. Draai je haar in een knot en steek het potlood er doorheen. Nu hoef je alleen nog maar te zorgen voor een mooi potlood in je tas voor noodgevallen.

Natte nagellak
Je nagels zijn nog nat en je moet nu echt bijna weg... Gelukkig hebben wij de oplossing! Dip je nagels 10 tot 15 seconden in een bakje ijswater en dep ze daarna droog met een keukenpapiertje. Spray, als laatste stap, over je nagels met bakspray en veeg dit weg. Nu zijn je nagels droog en ben jij ready to go.

Mascara boven je ogen
Het aanbrengen van mascara blijft een lastig klusje, soms eindig je met meer zwart boven je oog dan op je wimpers. Dit los je op door een papiertje boven je ogen te houden terwijl je de mascara aanbrengt. Zo beland de extra mascara op je papiertje en niet op je ooglid.

Uitgedroogde mascara
Jouw favoriete mascara kijkt de dood in de ogen, of toch niet? Met een drupje gezichtsserum of een klein beetje micellair water reanimeer je hem weer.

Vette huid
Heb jij een huid die snel gaat glimmen? Dan kun je natuurlijk een pakje blotting paper in je handtas mee nemen. Liever een budget variant? Koffie filters werken ook prima en zijn in bulkverpakkingen te kopen bij de prijsvechters.

Bron, bron, bron, bron