Deze kleuren beddengoed kun je beter weggooien

Vrije tijd door Itske

Voordat we beginnen, moeten we je eerst even waarschuwen: je gaat jeuk krijgen tijdens het lezen van dit artikel. Het spijt ons, maar we moéten dit met je delen. Het schijnt namelijk zo te zijn dat bepaald beddengoed bedwantsen aantrekken. YIKES! En dat ligt aan de kleur van je lakens. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bedwantsen voorkeur hebben voor zwart en rood.

Als je weleens last heb van rode bultjes en jeuk nadat je in bed hebt gelegen, heb je dus misschien wel die vieze bed bugs tussen je lakens zitten. Bedwantsen zijn namelijk gek op donkere en warme plekjes. En omdat ze zelf rood van kleur zijn hebben ze op een rood dekbed het gevoel dat ze bij hun soortgenoten zijn. Heftig!

En, heb je al de kriebels gekregen van dit artikel? We're sorry. Gelukkig hebben we ook een oplossing voor je: om te voorkomen dat de bedwantsen in je lakens gaan zitten, kun je vanaf nu het beste wit, groen of geel beddengoed gaan gebruiken. Daar hebben ze namelijk een hekel aan. Oh, en je gordijnen open doen helpt ook! Als je dat allemaal even doet, ben je snel genoeg van je jeuk af.

Bron, bron, bron, bron, bron