Wow, een selfiestick uit 1934

Vrije tijd door Noortje

De selfiestick: vet handig, enorm populair en zó 21e eeuw. In de tijd waarin we meer snapchatten en instagrammen dan ademen, is dit DE uitvinding van de moderne tijd, toch? De bedenker zal wel blij zijn met zijn super originele idee. Maar is dit idee wel zo origineel? Nou niet echt!


We gaan even terug naar het jaar 1934. De tijd waarin er eigenlijk nog niks bestond en waarin wij totaal niet zouden kunnen overleven. Het blijkt nu gewoon dat het super moderne idee van de selfiestick wel eens uit dit jaar zou kunnen komen.


Er is namelijk een foto opgedoken uit dit jaar, waarin de fotograaf een foto van zichzelf maakt met, jawel, een stick! Of het echt een selfiestick is zoals we hem nu kennen is een ander verhaal. Maar de fotograaf maakt duidelijk een selfie en gebruikt een tak om de knop van de camera in te drukken. Vinden wij selfiestick genoeg. Dit is de foto waar we het over hebben:


De gebruikte camera was waarschijnlijk ergens op gezet en de personen op de foto moesten waarschijnlijk erg lang stil zitten omdat de foto anders zou mislukken. De huidige selfiestick is dus iets praktischer in de omgang. Wij vinden de fotograaf van deze foto in ieder geval erg ingenieus en voorlopend op zijn tijd. Lekker bezig, 1934-guy!

Bron, bron, bron, bron