Dit zeggen mee-eters over je gezondheid

Vrije tijd door Mariëlle

Een grote irritatiefactor zijn mee-eters. Ze zijn lelijk doen pijn en... waar zijn ze eigenlijk goed voor? Betere vraag: wat zeggen ze eigenlijk over je gezondheid? Vooral de plek van de mee-eters zegt iets over je gezondheid.

Tussen je wenkbrauwen of op je neus?
Je zit in de puberteit. Zit je niet in de puberteit? Dan zijn de mee-eters een reactie op stress. Je adrenaline-gehalte stijgt, waardoor het oliegehalte toeneem en puisten en mee-eeters ontstaan.

Mee-eters in je haarlijn
Deze ontstaan vaak door haarproducten die de poriën verstoppen. Het kan ook zijn dat je met vieze handen steeds je haar naar achteren gooit en het vuil op je hoofdhuid blijft liggen.

Rondom je mond
De kans is groot dat die ontstaan zijn door zuur of vettig eten. Als je eet blijft er vaak wel een kruimel of druppen rondom je mond achter. Het is ook moeilijk om dat te voorkomen overigens. Maar die etensresten verstoppen wel je poriën.

Mee-eters op je wangen
Steun je weleens met je hoofd in je handen? Waar zitten je handen dan? Inderdaad, vaak zitten ze tegen je wangen. En was je je handen elke keer als je met je hoofd in je handen hangt? Nee hè? Dan weet je meteen waar de mee-eters vandaan komen. Het vuil van je handen geeft het door aan je wangen.

Op je oren
Au... Dat zijn hele nare. Die doen intens pijn. Zeker als je een poging waagt om ze uit te drukken, die je meteen weer staakt omdat je het stekende gevoel te a-relax vindt. Wat je dan moet doen? Dan moet je wat meer water drinken en wat minder frisdrank. Dat is sowieso een goed idee.

Bron, bron, bron, bron