Throwback Thursday: de Tamagotchi

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Er was dus een tijd waarin kinderen geen tablets, laptops en smartphones hadden om spelletjes op te spelen. En ja, dan moest je je maar zien te vermaken. Gelukkig was er genoeg fantastisch speelgoed waar je nu met een licht gevoel van heimwee aan terugdenkt. De Tamagotchi bijvoorbeeld!


De Tamagotchi was een eivormige sleutelhanger met een digitaal huisdier dat je moest voeren, medicijnen geven, straffen en wassen. De Tamagotchi kon maar liefst 25 dagen oud worden, maar bijna niemand verzorgde zijn dier zo goed dat hij dit ook echt haalde.


Verwaarlozing betekende namelijk de dood van je digi-dier. Om de 25 dagen te halen moest je dus élke dag voldoende tijd aan het huisdier besteden. Niet gek dus dat je op school meer bezig was met je huisdier dan met de lesstof. Het liep op een gegeven moment zo uit de hand dat er zelfs scholen waren met Tamagotchi dagverblijven.

Kinderen van toen vonden het geweldig, en kinderen van nu kunnen het ook nog wel waarderen. Hoewel één van de kinderen uit de video wel opmerkt dat je misschien ook gewoon een appje kunt downloaden...

Bron, bron