12 dingen die je herkent als je bang bent voor spinnen

Vrije tijd door Noortje

Heb je een spinnenfobie? Dan heb je het niet altijd even makkelijk. Bij de gedachte aan je harige vijand begint het al overal te kriebelen. Niet iedereen lijkt jouw angst te snappen. 'Ze zijn toch banger voor jou?' Dacht het niet. Gelukkig begrijpt Vrouwen.nl jou maar al te goed. Deze puntjes zijn heel herkenbaar wanneer jij bang bent voor de achtpotige nachtmerries. En speciaal voor de écht bange ladies hebben we geen foto's van echte spinnen toegevoegd. We feel you.


1. Je checkt altijd of er een spin onder je deken zit voor je gaat slapen.

2. Wanneer je ergens iets voelt kriebelen krijg je een epileptische aanval.

3. Je laat je telefoon bijna kapot vallen van schrik als er ineens een foto van een spin op je Facebook tijdlijn verschijnt.

4. Je slaat de insectenruimte in de dierentuin altijd over.


5. Je wilt heel graag naar landen als Australië, maar de kans om wakker te worden naast een vogelspin houdt je tegen.

6. Je belt 's nachts gerust je moeder/vriend/huisbaas om te vragen of ze een spin komen weghalen. Ook al wonen ze op twee uur afstand.

7. Zelfs met een stofzuiger durf je geen spin weg te halen.

8. Al is het 40 graden, het raam van je slaapkamer gaat niet open als je slaapt. Stel je voor…


9. Je hebt weleens overwogen je fiets/auto achter te laten en nooit meer op te halen omdat er een spin op zat.

10. Mensen die niet bang zijn voor spinnen zijn voor jou een soort goden. Je houdt deze mensen dan ook graag te vriend. Misschien heb je ze ooit nog nodig...

11. Het liefst zou je gewoon je huis laten afbranden wanneer je een spin, die zowat voor vogelspin door zou kunnen gaan, in je kamer ontdekt.

12. Na het lezen van dit artikel heb je overal jeuk en ga je een drie dubbele check doen of er echt geen spin over je heen loopt.


Bron, bron, bron, bron