Bizar nieuws van vrijdag 27 mei

Vrije tijd door Annelot

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: Bizar Nieuws van de dag. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kun je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De bizarre nieuwtjes van vandaag: bij dit bedrijf is het mogelijk om te solliciteren via Snapchat, is deze rare kleur is de nieuwe ijstrend? En er is een smartphone ontwikkeld die je als armband kunt dragen.

Solliciteren via Snapchat
Snapchat is natuurlijk hartstikke leuk en gezellig, maar je kunt er blijkbaar ook serieuzere dingen mee doen: solliciteren bijvoorbeeld. Retail bedrijf Everlane heeft namelijk aangekondigd dat sollicitanten een Snapchat story kunnen uploaded om te solliciteren. Je mag nog steeds gewoon je CV en motivatiebrief mailen, maar ze willen liever dat je solliciteert via Snapchat. Je maakt een filmpje waarin je over jezelf vertelt en waarom jij geschikt bent voor de baan en je stuurt dit via Twitter (omdat het op Snapchat na een bepaalde tijd weer verdwijnt) naar het bedrijf. Het is zelfs zo dat 8 van de 10 mensen die bij het bedrijf werken aangenomen zijn via Snapchat. Wat denk je? Wordt dit de toekomst voor de banenmarkt? Kort verhaal lang.

Zwart ijs
Een ijssalon in New York heeft zojuist de hele ijswereld op zijn kop gezet met een nieuw soort ijs dat helemaal zwart is. En dan niet een beetje bruinig, grijzig zwart maar écht zwart! Het is gemaakt van Kokosnotenas. Say what? Dat is wat je krijgt als je de schil van een kokosnoot verbrandt. Je zou denken dat dit echt niet te eten is, maar blijkbaar smaakt het gewoon naar kokos en is het vet lekker! En voor alle dames die alleen maar zwart in hun kledingkast hebben hangen: dit past dus echt perfect bij je outfit! Kort verhaal lang.

Buigbare smartphone
In China (waar anders?) hebben ze weer eens iets uitgevonden waar je mond van openvalt. Je moet eerst even goed kijken, want is dit een smart watch, of een telefoon? We kunnen je vertellen dat het allebei is. En ken je nog die buigbare armbanden die je om je pols slaat, waar je ongetwijfeld als kind mee speelde? Dat is het óók! Een flexibele smartphone dus, die je om je pols kunt slaan en zo de deur uit loopt. Hoe cool is dat? Aan het einde van het jaar is het ding verkrijgbaar in China. Zo raak je je telefoon ook nog eens minder snel kwijt. Kort verhaal lang.

Bron, bron, bron