Wauw, in dit zonnige oord kun je ook skiën

Reizen door Mariëlle

Wintersport... zomervakantie... wintersport... zomervakantie... Vind jij het ook altijd zo moeilijk om te kiezen omdat je gek bent op allebei? Bij Vrouwen.nl hebben we echt een briljante plek ontdekt! Je kunt na nog geen 3 uurtjes vliegen zowel zomervakantie vieren (met een graadje of 26) en je kunt ook nog skiën. Outdoor. In echte sneeuw! Heel erg veel te gek!

Vrouwen.nl's Mariëlle werd door Intersport uitgenodigd om het gebied Schladming Dachstein te leren kennen, omdat het gebied meer dan geschikt is voor allerlei soorten buitensport. Euh, zei iemand 'buitensport'? Tegen de persoon die vroeger altijd in elke boom klauterde die er op haar pad kwam? Tegen het meisje dat altijd deed alsof ze een jongetje was? Tegen het meisje dat op vakantie prima tegen watervallen op klom en wekelijks capriolen uithaalde op de wildste paarden? Hell Yeah! Sowieso. Dus Mariëlle was ready for boarding en vloog (met een hele leuke club meiden!) naar Oostenrijk. Kom maar op met dat avontuur.

Nadat ze op de eerste dag het gebied een beetje had leren kennen, klauterden ze de dag erna naar de top van de bergen. Met een korte broek om haar billen gespannen -want jeetje wat voelde die 26 graden warm aan- ging ze de klim aan. Zeker drie uur hebben ze erover gedaan om naar het topje van de steile berg te komen. Gelukkig had ze goede (en ook nog best mooie) bergschoenen aan, want zonder goede grip kost het je spieren, en daarmee jou, veel meer energie. Wat ze allemaal in haar koffer meenam en nodig had op deze sportieve reis lees je hier.


Jaaa sneeuw! De eerste sneeuw! Ze hadden inderdaad gezegd dat er sneeuw zou liggen. Zo cool! Maar de 'beloofde' -7 graden was het nog zeker niet.

We moesten echt nog maar een klein stukje en het was nog steeds snikheet. Zelfs bij het allerlaatste stukje, dat we met de lift pakten, was het niet te houden zo warm. Maar we moesten nu echt onze lange broek aantrekken. En ja, doe dat vest ook maar. Really, wat zou het geweest zijn? Nog geen kilometer? Maar inderdaad, hoe hoger we kwamen, hoe kouder het werd. En toen we aankwamen op de top van de berg lag er gewoon sneeuw! Niet zo'n pietepeuterig vlakje als hierboven, maar echte, noemenswaardige sneeuw! Zo noemenswaardig dat de piste geopend was en je gewoon een rondje kon skiën of snowboarden als je wilde. Fan-tas-tisch! Heb je ooit zo'n groot contrast gezien? Dit is te gek! Ben je klaar met de hitte, dan ga je gewoon naar boven om daar door de sneeuw te rollen, en ben je weer klaar met de sneeuw, dan laat je je weer door de lift naar beneden zakken om te genieten van de warme zon!

Hoe cool is het dat je die twee uitersten in één vakantie kun vieren?! Wij sliepen in hotel Schütterhof, waar je uitkeek op de prachtige bergen en elke avond heerlijk, puur en gezond dineerde met panorama-uitzicht over de bergen en adembenemende landschappen.

Hieronder zie je de prachtige, tegenstrijdige omgeving. Beelden zeggen meer dan duizend woorden, en zonder bewijs geloof je het nooit.