Zo kom je de Berghain binnen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Berghain is misschien wel de bekendste en daarmee beruchtste club van Europa. Deze club is behalve hartstikke hip ook omringt met mysterie: hoe kom je er binnen? Er zijn maar weinig mensen die de club van binnen hebben gezien, nadat ze wel úren in de rij hebben gestaan. Wij spraken een goede vriend van de door bitch en hij vertelde ons hoe je Berghain binnenkomt. Het meest verbaasden we ons erover dat hij beweerde dat het heel makkelijk is. Hij zei dat je met de onderstaande tips sowieso binnen kan komen.

Zwart zwarter zwartst
Zwarte of neutrale kleding werkt het beste. Of dit is omdat ze niet van vrolijke types houden of omdat je met zwart gewoon wat minder opvalt weten we niet. Feit is dat de tip was om je kleding wat donkerder te houden. Bij voorkeur alles in het zwart.

Omarm het toerist zijn
Op internet lees je veel tips over Berghain, en een van de meest gegeven tips is wel “dat je je niet moet gedragen als een toerist. En dat je geen andere taal dan Duits moet spreken”. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je beschikt over een perfect Duits accent, maar de meeste Hollanders pikken ze er zo uit. Wees dus gewoon jezelf, een toerist dus. The door bitch' best friend adviseerde dat je er juist toeristisch uit moet zien, want hun logica is: toeristen geven meer uit.

Zie er uit alsof je vijf dagen wilt doorfeesten
Je moet eruitzien alsof je zin hebt om vijf dagen achter elkaar te feesten. Wat ze hier precies mee bedoelen is ons niet helemaal duidelijk. Maar we kunnen ons zo voorstellen dat je er dan niet uitziet alsof je je gezicht vers in de make-up hebt gezet. Ga voor laidback en comfortabel, maar blijf er natuurlijk wel een beetje stijlvol uitzien. En met een onverzorgd type wíl niemand vijf dagen doorhalen. Kies dus voor de middenweg en herhaal het volgende mantra in je hoofd: “Less is more”.

Bron, bron, bron