Met deze tips kom je nooit meer te laat

Vrije tijd door Noortje

Ben jij iemand die al-tijd te laat komt? Heb jij driehonderd wekkers nodig voor je eindelijk op staat? Je bent niet de enige. Je probeert het écht, maar op tijd komen is gewoon niet aan jou besteed. Met de volgende tips gaat dit veranderen. Ja echt, als je deze 9 tips opvolgt, kan zelfs jij op tijd komen.


1. Leg de lat van je to do list niet te hoog. De wereld vergaat echt niet als je dat wasje er pas vanavond in gooit of als de afwas een keer wat langer blijft staan. Probeer minstens tien minuten voor je ergens heen moet vrij te houden. Op die manier is het ook niet erg als je vorige bezigheid iets uit loopt.

2. Stop met snoozen. Het wordt even afkicken, maar het werkt. Die extra tien minuutjes heb je echt nodig om je ontbijtje naar binnen te werken.

3. Zorg voor routine in je ochtend. Wanneer je niet na hoeft te denken over wat je in alle haast het best als eerst kan gaan doen verloopt alles veel soepeler en sneller.


4. Bedenk de avond van te voren al wat je aan gaat trekken en leg je kleding klaar. Pak ook, voor hoe ver mogelijk, je tas alvast in. Zo sta je veel minder gestrest op en houd je tijd 'over'.

5. Zet al je klokken vijf minuten naar voren. Misschien dat je niet elke keer in deze truc gaat trappen, maar op een gegeven moment wordt het normaal om je aan deze nieuwe tijd te houden.

6. Bewaar spullen op een vaste plek. De hoeveelheid uren die je in je leven al hebt besteed aan het zoeken van je sleutels is namelijk echt niet oke.


7. Zet niet alleen een (of acht) wekkers om op te staan, maar ook eentje vlak voordat je de deur uit moet. Op deze manier voorkom je situaties waarin je heel geconcentreerd je eyeliner aan het doen bent om er vervolgens achter te komen dat je al een kwartier weg had moeten zijn.

8. Plan voor alles vijf minuten extra. Of je ze nou helemaal nodig hebt of niet, het is altijd fijn om even op adem te kunnen komen voor een belangrijke afspraak of om nog even je lippenstift bij te kunnen werken voor een date.

9. Bedenk waarom je altijd te laat bent. Vind je je baan verschrikkelijk? Is die yoga school waar je naar toe gaat eigenlijk super saai? Stop er dan mee. Wanneer je houdt van waar je mee bezig bent, kun je echt de motivatie wel vinden om er (meestal) op tijd voor te zijn.


Bron, bron, bron, bron, bron