Zo overleeft je lichtblonde haar de zomer

Gezicht door Annelot

Platina is dé haarkleur van dit moment! Van bloggers tot celebs, iedereen zet de haarlokken in de bleek om bij #teamplatinum te horen. En dat is begrijpelijk, want het staat te gek, maar het er komt wel een flinke gebruiksaanwijzing bij kijken. En al helemaal in de zomer moet je oppassen. Felle zon, chloor en zeewater zijn de ergste vijanden van jouw lichtblonde haar! Maar om de hele zomer in de schaduw te blijven zitten zonder te zwemmen of zonnen is natuurlijk doodzonde. Daarom zetten we hier wat tips voor je op een rijtje zodat jouw lokken de zomer gewoon overleven.


Voorbereiding
Om geen groen uitgeslagen haar te krijgen, is heel belangrijk om je haar te beschermen voordat je naar het strand of zwembad gaat. Gebruik van te voren een treatment en maak je haar nat met kraanwater voordat je de zee of het zwembad in duikt. Daardoor is je haar al verzadigd en neemt het minder zout en/of chloorwater op.

Beschermen
Je smeert je waarschijnlijk altijd fanatiek in met zonnebrandcrème als je de zon in gaat, maar heb je weleens aan je haar gedacht? Dat heeft net zo veel bescherming tegen schadelijke straling nodig als je huid. Gebruik daarom een haarspray die beschermt tegen UVB en UVA. Als de zon écht heel fel schijnt kun je het beste een hoed opzetten.

Verzorgen
Behandel je haar na een dag zon, zee en strand of zwembad met een herstellend aftersun masker of smeer het in met pure kokosolie. Dat is echt een wondermiddeltje en maakt droge lokken weer mooi en gezond.

Noodsituatie
Oké, nu komt de raarste tip ooit: is je haar tóch groen uitgeslagen en heb je geen zin om naar de kapper te gaan? Ketchup to the rescue. Het schijnt namelijk dat het helpt op de groene gloed uit je haar te krijgen. Smeer het in je haar en wikkel er folie omheen. Laat het een half uurtje intrekken totdat je helemaal naar tosti's meurt. Spoel het daarna uit en als het goed is, kun je daarna weer rustig ademhalen.

Bijhouden
Om de mooie koele tint van lichtblond haar te behouden en er niet als een gele kanarie bij te lopen, kun je het beste zilvershampoo gebruiken. Laat het wat langer intrekken (ongeveer 10 minuutjes) voor het beste resultaat.

Bron, bron, bron, bron, bron